PUG-ul comunelor Aluniș și Negreni se reactualizează

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Planurile Urbanistice Generale (PUG) ale comunelor Aluniș și Negreni se reactualizează.

Planurile Urbaniste Generale (PUG) și Regulamentele locale de urbanism (RLU), pentru două comune clujene: Aluniș și Negreni, vor fi reactualizate. În acest sens, în cursul lunii ianuarie 2020 au fost semnate certificatele de urbanism necesare.

Conform forului administrativ județean, necesitatea actualizării acestor documentații ce vizează intravilanul și extravilanul a 8 sate, cu o suprafață totală de peste 12.200 hectare și în care locuiesc peste 4.000 de clujeni a fost determinată de apropierea termenului legal de expirare a acestora.

„Actualizarea acestor documente cu caracter strategic e importantă întrucât e nevoie, pe de o parte, de corelarea acestora cu toate evoluțiile din domeniu și, pe de altă parte, de asigurarea unei viziuni coerente și unitare asupra dezvoltării întregului județ.” a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Până în acest moment au întocmit noi documentații urbanistice un număr de zece comune, respectiv Aiton, Săndulești, Frata, Căianu, Bonțida, Cămărașu, Pălatca, Vultureni, Aghireșu și Chinteni. În ceea ce privește restul comunelor clujene, unele au PUG-urile și RLU-urile încă în termenul de valabilitate, în timp ce altele au ales să le reactualizeze.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x