Primăria achiziționează 10 microbuze noi pentru elevii clujeni

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Primăria a anunțat că va achiziționa 10 microbuze noi, pentru extinderea transportului dedicat pentru elevi.

10 microbuze noi, pentru transportul elevilor, vor fi achiziționate de Primăria municipiului Cluj-Napoca. Pentru acest proiect va fi alocată suma de 4.800.000 lei. De asemenea, va fi supus dezbaterii publice după consultări cu școlile clujene și Inspectoratul Județean Cluj.

Conform autorităților, decizia de achiziționare a celor 10 microbuze noi, de către Primărie în colaborare cu CTP Cluj-Napoca, a survenit în urma solicitării cetățenilor și în urma procesului de bugetare participativă.

Programul Autobuze școlare dedicate pentru transportul elevilor a fost propus și votat de clujeni în cadrul procesului de bugetare participativă online din 2017.

„Prin extinderea proiectului autobuzelor școlare urmărim creșterea calității actului educațional, a siguranței copiilor și descongestionarea traficului în oraș.
Proiectul va fi implementat după adoptarea bugetului pentru anul 2020.” a transmis Primăria.

Programul Autobuze școlare dedicate pentru transportul elevilor a fost propus și votat de clujeni în cadrul procesului de bugetare participativă online desfășurat de Primăria Cluj-Napoca în 2017. Municipalitatea a implementat în primă fază propunerea ca proiect pilot, programul fiind apoi extins de la 5 la 12 trasee și mai multe școli din municipiu, ca urmare a răspunsului pozitiv din partea familiilor și profesorilor. De asemenea, Primăria Cluj-Napoca susține că a sprijinit desfășurarea programului și prin Direcția Polița Locală, astfel încât elevii să fie în siguranță pe fiecare traseu al autobuzelor școlare.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of