Facilitățile pentru transportul public al studenților, modificate din martie

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Primăria Cluj-Napoca și Compania de Transport Public (CTP) au decis modificarea facilităților pentru transportul public al studenților în oraș.

Prin aceste modificări pentru transportul public al studenților, autoritățile au declarat că urmăresc simplificarea și îmbunătățirea politicii locale de acordare a abonamentelor subvenționate pentru acestă categorie. Astfel, abonamentul pe două linii de transport în comun va fi înlocuit cu un abonament care include un număr de 120 de călătorii pe lună, indiferent de linia pe care sunt utilizate. O călătorie va fi valabilă o oră, indiferent de numărul mijloacelor de transport utilizate.

„Obiectivul nostru este încurajarea studenților să utilizeze transportul în comun și totodată, de a reduce utilizarea mașinii personale ca modalitate de mobilitate în oraș. De asemenea, acest proiect este un semn de recunoaștere al locului și rolului pe care studenții îl au în ecosistemul de dezvoltare al orașului nostru. Personalul calificat, bine pregătit reprezintă unul dintre principalele avantaje competitive ale Clujului”, a declarat primarul Emil Boc.

Din luna martie, abonamentele pentru studenți subvenționate pe două linii de transport în comun vor fi înlocuite cu abonamente de 120 de călătorii pe lună.

Conform Primăriei, pentru a putea beneficia de noile tipuri de abonament, studenții clujeni vor trebui să prezinte carnetul de student, respectiv adeverința vizată la zi şi unul din cele șase carduri speciale: StudCard, ISIC Student, Euro> 26 Student, OMNIPASS, A Card/A Kártya și City Card Student. Aceste carduri se eliberează cu titlu gratuit și oferă și alte facilități pentru studenți.

Proiectul are la bază rezultatele analizelor Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca realizate prin Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) și Divizia de inovare (Centrul Cultural Clujean), în colaborare cu CTP.

Acest tip de măsuri vine în completarea investițiilor realizate de municipalitate și CTP Cluj-Napoca pentru modernizarea flotei de transport public, atingerea obiectivului de a avea un oraș cu transport public 100% electric, ecologic, dar și a unor măsuri precum benzi dedicate transportului în comun, optimizarea orarelor de transport, extinderea liniilor de transport în comun la nivelul municipiului și zonei metropolitane, introducerea și extinderea programului Autobuze școlare dedicate etc.

Pentru implementarea acestor noi prevederi, Primăria municipiului Cluj-Napoca a susținut procedura de consultare publică, în conformitate cu prevederile Legii 52/2003, în perioada 15 – 29 ianuarie 2020.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x