Peste 7 miliarde de lei costă lucrările la calea ferată Cluj – Episcopia Bihor

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Până în octombrie 2024, distanța în ore pe calea ferată, între Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor, va fi scurtată, au promis autoritățile.

Pentru a reabilita calea ferată dintre Cluj și Oradea va fi cheltuită suma de 7 miliarde de lei. Primăria municipiului Cluj-Napoca a semnat un acord de implementare a proiectului „Electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor.”

Durata de implementare a proiectului este de 48 de luni. Conform autorităților, execuția lucrărilor va avea loc în perioada aprilie 2021 – octombrie 2024. Valoarea proiectului este de 7.301.433.356,42 lei, plus TVA, fonduri europene și de la buget.

Distanța Cluj – Oradea va putea fi parcursă, pe calea ferată, în aproape jumătate din timpul necesar în prezent.

După reabilitare și electrificare, la finele anului 2024, distanța Cluj – Oradea va fi parcursă în 1h:45 min în loc de 3 ore cât este în prezent, au promis autoritățile.

De asemenea, din cele peste 7 miliarde de lei, va fi realizat și pasajul de cale ferată “Taietura Turcului” cu impact major pentru decongestionarea traficului în zonă.

Acordul de implementare a proiectului „Electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor” a fost semnat în februarie 2020 de primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc, ministrul transporturilor Lucian Bode și primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x