Au demarat lucrările de întreținere pe drumul judeţean 107R

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Consiliul Județean Cluj a anunțat, la finele lunii februarie, demararea lucrărilor de întreținere pe drumurile din județ.

Primele lucrări de întreținere ale anului 2020 au început cu drumul judeţean 107R Filea de Jos – Filea de Sus – Săcel. Consiliul Județean Cluj a anunțat că pe acest drum au demarat lucrări de întreținere ce vizează sectorul în lungime de 7.3 kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 21+350 şi 28+650.

În ceea ce privește sectorul cuprins între kilometrul 26+900 și kilometrul 28+650, lucrările de întreținere vor fi finalizate cu așternerea de covor asfaltic. În prealabil, pe acest sector vor fi executate lucrări de reprofilare a drumului cu și fără adaos de piatră și așternere de strat de balast stabilizat. În această fază, a fost deja așternut stratul de balast pe o lungime de 600 de metri, pe un sens de circulație.

Conform autorităților, lucrările de întreținere pe drumul judeţean 107R mai prevăd operațiuni de completare a acostamentelor, curățarea șanțurilor și a rigolelor, precum și desfundarea podețelor pe toată lungimea sectorului de drum.

Sectorul de drum Filea de Jos – Filea de Sus – Săcel asigură legătura între DJ 107L şi DJ 107M.

“Mă bucur să dau clujenilor această veste bună, legată de faptul că am demarat lucrările la drumurile județene. Sunt nu mai puțin de 68 de drumuri sau sectoare de drumuri județene pe care urmează să intervenim în acest an, motiv pentru care am cerut societăților care execută lucrările să profite la maxim de fiecare zi în care condițiile sunt prielnice pentru lucru.“ a spus Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Importanța drumului judeţean 107R, a sectorului Filea de Jos – Filea de Sus – Săcel este dată de faptul că acesta asigură o legătură directă între drumul judeţean 107L, care tranzitează zona lacurilor de pescuit de la Ciurila şi, mai departe, către Rezervaţia Naturală Cheile Turzii, şi drumul judeţean 107M care asigură accesul spre zonele montane Valea Ierii şi Staţiunea Băişoara – Pârtia de schi Buscat.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x