Clinica de psihiatrie pediatrică va fi modernizată cu bani europeni

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Clinica de psihiatrie pediatrică din Cluj-Napoca va fi modernizată cu bani europeni.

Clinica de psihiatrie pediatrică, singura de acest fel din Transilvania, va fi modernizată cu bani europeni, a anunțat Consiliul Județean Cluj. În acest sens, a fost publicată în S.E.A.P. documentația de atribuire a contractului de achiziție publică. Acesta vizează proiectarea, asistența tehnică și execuția lucrărilor de extindere și modernizare a ambulatoriului Clinicii de Psihiatrie Pediatrică, secție externă a Spitalului Județean de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca.

Valoarea contractului este de 16.665.022,52 lei, deschiderea ofertelor urmând a avea loc în data de 19 martie 2020, ora 15:00. Criteriul de atribuire, conform autorităților, este „cel mai bun raport calitate-preț”.

Clădirea în care funcționează în prezent Secția clinică de psihiatrie pediatrică este situată pe strada Ospătăriei din Cluj-Napoca.

Găzduind inițial o creșă, imobilul nu corespunde, din punct de vedere al spațiului, cerințelor unei unități sanitare de profil. Cu un regim de înălțime P+E și o suprafață construită desfășurată de 736 mp, clădirea nu oferă posibilitatea respectării circuitelor funcționale specifice.

Pentru a rezolva această problemă, Consiliul Județean a depus și câștigat în anul 2019 un proiect european în valoare de 19.291.849,57 lei prin care se urmărește modernizarea și extinderea actualului imobil, atât pe verticală, cât și pe orizontală.

Noua construcție va avea un regim de înălțime de S+P+3E, suprafața construită desfășurată ajungând la 3.643 mp.

Suprafața construită desfășurată la Clinica de psihiatrie pediatrică va ajunge la 3.643 mp, a anunțat Consiliul Județean Cluj. De asemenea, se vor realiza recompartimentări ale actualelor spații, inclusiv o refuncționalizare a ambulatoriului, pentru un acces cât mai facil al micilor pacienți și al aparținătorilor. După finalizarea acestui proiect se va realiza o altă achiziție publică în valoare de peste două milioane de lei, pentru dotarea cu mobilier specific a viitoarelor spații complet modernizate.

Secția clinică de psihiatrie pediatrică cu compartiment pentru toxicomani este singura de acest fel din Transilvania. Din acest motiv, adresabilitatea este una foarte extinsă, peste 50% din cazuri provenind din afara județului Cluj. În prezent, în cadrul clinicii se fac circa 1.000 de internări pe an, în timp ce în ambulatoriu sunt consultați, anual, între 2.500 și 2.800 de copii. Prin implementarea noului proiect se urmărește diminuarea internărilor în regim de spitalizare continuă, respectiv creșterea numărului de servicii oferite în zona ambulatoriu-spitalizare de zi.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of