Stație de tratare a levigatului, la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Lucrările la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) din Cluj-Napoca au intrat în etapa finală, a anunțat Consiliul Județean Cluj.

O stație de tratare a levigatului a fost livrată la CMID din Cluj-Napoca și a fost poziționată pe amplasament. Conform forului administrativ județean, în această perioadă se lucrează la elementele ce țin de etapele finale ale investiției: realizarea drumului de acces, a drumului perimetral, iluminat, marcaje etc.În ceea ce privește stația de tratare a levigatului, aceasta este containerizată, complet automată, și va trata levigatul prin osmoză inversă, cu ajutorul a trei blocuri de module ce asigură epurarea în trei pași. Conform autorităților, stația este de producție germană și extrem de performantă, folosind una dintre puținele soluții de tratare a levigatului din depozitele de deșeuri care respectă pe deplin legislația de mediu națională și europeană.

Instalația funcționează prin intermediul unui sistem de bazine și pompe interconectate. Ea va elimina definitiv orice posibil risc de contaminare a apei și a solului din vecinătatea CMID, prin neutralizarea tuturor impurităților din depozitul ecologic de deșeuri.

„Am intrat, cu adevărat, în etapa finală a lucrărilor de la Centrul de Management al Deșeurilor. Sunt ultimele dotări și lucrări pe care mai trebuie să le facem, motiv pentru care extrem de puțin timp ne mai desparte de darea în funcțiune a primei celule.” a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

În urma tratării levigatului, proces prevăzut a se realiza prin intermediul a două linii de operare simultană, va rezulta un permeat decontaminat și total inofensiv pentru mediu. Acest concentrat va fi, la rândul lui, tratat suplimentar pentru reducerea conținutului de amoniu, el fiind ulterior colectat, transportat și eliminat de către o firmă specializată, în conformitate cu contractul de servicii care va fi încheiat în acest sens.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x