Fonduri suplimentare pentru spitalele clujene aflate în luptă cu COVID-19

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Spitalele clujene aflate în luptă cu COVID-19 vor primi fonduri suplimentare.
2.000.000 de lei va primi Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

În ședința extraordinară de vineri, 20 martie, plenul Consiliului Județean Cluj a aprobat acordarea de fonduri suplimentare spitalelor din subordine, în vederea combaterii COVID-19. Astfel, 2.000.000 de lei vor fi alocați din fondul de rezervă al bugetului propriu, pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Aceste fonduri vor fi folosite pentru achiziționarea unor echipamente medicale speciale, de urgență, strict necesare combaterii coronavirusului.

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” va primi 200.000 de lei.

Cei 200.000 de lei sunt necesari pentru achiziționarea de echipamente medicale și dezinfectanți, produse necesare pentru protecția personalului și a pacienților, inclusiv triajul epidemiologic în contextul pandemiei de COVID-19. Importanța sprijinului acordat acestui spital este cu atât mai mare cu cât spitalele de pneumoftiziologie din întreaga țară vor constitui eșalonul doi de luptă împotriva COVID-19.

● Tot în cadrul ședinței a fost aprobată modificarea organigramei și a statelor de funcții ale trei unități sanitare subordonate Consiliului Județean Cluj: Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Spitalul Clinic de Recuperare.

● Forul administrativ județean a aprobat acordarea unor stimulente financiare lunare pentru personalul medical și de specialitate din cadrul celor trei spitale clujene.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x