De interesŞtiri

Peste 2.500.000 de lei vor ajunge la asociații care fac proiecte sociale

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
În cadrul primei ședințe de consiliu local desfășurată online s-a decis ca peste 2.500.000 de lei să fie dați unor asociații care fac proiecte sociale.

În cursul acestei săptămâni a avut loc prima ședință online a Consiliului Local Cluj-Napoca. În cadrul acesteia, s-a aprobat alocarea unor resurse financiare considerabile, de peste 2.500.000 de lei, pentru proiecte sociale.

Cei 2.570.615 lei vor ajunge la asociații care dezvoltă proiecte sociale, precum:

  • Fundația ”Familia Sfântă” – Policlinica fără plată, în vederea realizării proiectului ,,Cheltuieli de întreținere și funcționare Fundația Familia Sfântă”;
  • Asociația Alianța Română de Prevenție a Suicidului, în vederea realizării proiectului ”La un apel distanță de speranță!”;
  • Fundația Părinți din România, în vederea realizării proiectului ”PEDITEL 1791 – Sfat medical pediatric prin telefon, gratuit, nonstop. Telemedicina salvează vieți”;
  • Asociația ”Sfântul Nectarie” Cluj – Centrul de Îngrijiri Paleative ”Sfântul Nectarie” Cluj, în vederea realizării proiectului ”Numai împreună putem alina suferința”.
Conform Primăriei Cluj-Napoca, pe lângă aceste asociații și fundații, din cei peste 2.500.000 de lei au fost repartizate fonduri pentru 41 de unități de asistență socială, în conformitate cu prevederile Legii nr. 34/1998, prin intermediul Direcției de Asistență Socială și Medicală.

Printre aceste 41 de unități de asistență socială se numără: Asociația de Autism Transilvania, Asociația Caritas Eparhial Greco Catolic, Asociația Filantropică Medical Creștină Christiana – Filiala Cluj-Napoca, Asociația Preventis, Fundația pentru Îngrijirea Vârstnicului, Organizația Creștină ”ECCE HOMO”, Serviciul de Ajutor Maltez în România,Uniunea Creștină din România și alte astfel de unități.

La ședință s-a hotărât și declanșarea exproprierilor pentru proiectul de „Reabilitare bază sportivă și amenajare parc, Zona La Terenuri”.

Tot în cadrul ședinței online s-a aprobat declanșarea procedurii de expropriere a imobilelor care constituie coridorul de expropriere aferent lucrării de utilitate publică de interes local la obiectivul de investiții „Reabilitare bază sportivă și amenajare parc, Zona La Terenuri” din cartierul Mănăștur.

Alte două proiecte importante votate vizează alocarea sumei de 11.500.000 de euro pentru modernizarea și extinderea a două școli din municipiu: Liceul Onisifor Ghibu și Școala Nicolae Iorga.

● Proiectul pentru Liceul Onisifor Ghibu presupune modernizarea corpului existent, construirea unui corp nou (P+3), extinderea și modernizarea sălii de sport. După modernizare, școala va dispune de 33 de săli de clasă și 9 laboratoare. Valoarea totală a investiției este de 29.069.367 lei (6.000.000 euro). Contractul de finanțare a fost admis în urma verificării tehnico-economice, iar licitația pentru lucrările de execuție a fost lansată, oferta depusă afându-se în stadiul de evaluare tehnică. Durata de execuție este de 18 luni din momentul începerii lucrărilor.

● În ceea ce privește Școala Nicolae Iorga, proiectul presupune modernizarea corpului existent, construirea unui corp nou (P+2) și construirea unei săli de sport moderne. După modernizare, școala va avea 18 săli de clasă și 3 laboratoare. Valoarea totală a investiției este de 25.544.092 lei (5.270.000 euro). Contractul de finanțare a fost admis în urma verificării tehnico-economice, etapa de precontractare fiind demarată în 11 martie 2020. De asemenea, a fost obținută autorizația de construire.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x