Lucrări de modernizare se desfășoară pe drumul judeţean 161C

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Au fost reluate lucrările de modernizare pe drumul judeţean 161C Iclod – Aluniş – Corneni, a anunțat Consiliul Județean Cluj.

Lucrările de reabilitare și modernizare derulate pe drumul judeţean 161C Iclod – Aluniş – Corneni au fost reluate, au anunțat autoritățile.

● În această fază a proiectului este vizat sectorul de drum Iclod – Aluniş, în lungime de 10.3 kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 10+300. Lucrările au fost reluate prin executarea de șanțuri, casete, burdușiri și alte lucrări ce vizează fundația căii de rulare.

● Anterior, au fost executate lucrări constând în decolmatarea și betonarea coronamentelor la podețe, montarea podețelor, executarea de șanțuri și așternerea stratului de piatră pe sectoare.

Acest drum judeţean asigură accesul la drumul naţional 1C, prin localitatea Iclod şi, mai departe, pe direcţiile Cluj-Napoca şi Gherla – Dej.

Pe lângă reabilitarea căii de rulare în profunzimea drumului, începând de la fundaţie și terminând cu aşternerea a două straturi de asfalt – binder și strat de uzură, investiția prevede și realizarea de acostamente, marcaje şi semnalizare rutieră.

Conform autorităților, în cadrul aceluiași proiect de investiții, sectorul de drum Aluniş – Corneni, în lungime de 2.7 kilometri, de la kilometrul 10+300 până la kilometrul 13+000, a fost asfaltat integral.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x