Au început lucrările de modernizare pe Drumul Apusenilor

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Au fost demarate lucrările de modernizare pe Drumul Apusenilor, a anunțat Consiliul Județean Cluj.

Autoritățile județene au anunțat că au început lucrările de modernizare pe Drumul Apusenilor. Acest proiect de reabilitare și modenizare, derulat de Consiliul Județean Cluj, se realizează cu bani proveniți din finanțare europeană. Lucrările prevăd conectarea localităţilor din judeţele Cluj şi Bihor la Rețeaua trans-europeană de transport TEN-T.

● În această etapă se realizează casete de lărgire a căii de rulare, rigole carosabile, frezări și alte lucrări pregătitoare în vederea asigurării unui front de lucru consistent.

● Proiectul urmărește reabilitarea și modernizarea sectoarelor cuprinse în Drumul Apusenilor, respectiv DJ 764B (DN1 – Valea Drăganului – Lunca Vișagului – Baraj de acumulare Drăgan – DJ 108K) de la km. 0+000 la km. 22+164,5 și DJ 108K (limită cu județul Bihor – Baraj de acumulare Drăgan) de la km. 26+455 la km. la 29+495.

Proiectul se ridică la aproape 160.000.000 lei.

Investiția presupune intervenţia pe toată lungimea celor două sectoare printr-o serie de lucrări complexe, în profunzimea drumului, care încep de la fundație și se vor finaliza prin aşternerea de covor asfaltic în două straturi, binder şi strat de uzură, marcaje și semnalizare rutieră etc.

„Modernizarea Drumului Apusenilor va crea noi oportunități de dezvoltare economico-socială și turistică a întregii zone. Acesta traversează unul dintre cele mai atractive și spectaculoase areale montane ale județului, asigurând o legătură extrem de importantă între drumul național 1 și județul Bihor.” a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Au început lucrările de modernizare pe Drumul Apusenilor, executate de Antrepriza de Reparații și Lucrări (ARL) Cluj SA. Valoarea acestora este de 159.811.640,26, cu TVA inclus. Termenul maxim de execuție este de 24 de luni.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x