Aproape 50.000.000 lei costă realizarea drumului de acces spre viitorul Parc Industrial Tetarom V

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Autoritățile județene au aprobat la finele lunii iunie finanțarea construirii drumului de acces spre viitorul Parc Industrial Tetarom V.

Aproape 50.000.000 de lei va costa realizarea drumului de acces spre Parcul Industrial Tetarom V, situat în zona Luna – Câmpia Turzii, conform anunțului făcut de Consiliul Județean Cluj.

Având în vedere suprafața parcului, de 115 ha, vor fi construite mai multe zone de legătură. Astfel, vor fi realizate conexiuni la cele mai importante două artere rutiere care străbat zona, respectiv Drumul Național DN 15 și Autostrada A3 – Brașov–Târgu-Mureș–Cluj–Oradea. Astfel, pe lângă calea de acces în lungime de 1.92 km care asigură legătura DN 15 la A3, vor mai fi construite un sens giratoriu la intersecția cu DN15, un acces simplu la A3 și, în ultimă fază, un pod peste râul Arieș în lungime de 151 m, cu o lățime de 13 m.

Prin Hotărârea Consiliului Județean Cluj nr.172/2018 a fost aprobat un contract de asociere între Județul Cluj, Municipiul Câmpia Turzii și Comuna Luna, în vederea realizării Parcului Industrial Tetarom V din Luna.

Pentru realizarea acestor lucrări, plenul Consiliul Județean Cluj a aprobat alocarea unui buget multianual în valoare totală de aproape 50.000.000 lei (48.829.045 lei cu TVA inclus), defalcat pe o perioadă de trei ani, după cum urmează: în acest an minim 2.000.000 de lei, în 2021 minim 15.000.000 lei, iar în ultimul an diferența până la valoarea totală.

Conform Consiliului Județean Cluj, decizia realizării unui nou parc industrial în partea sudică a județului a fost luată atât ca urmare a interesului ridicat al investitorilor pentru inițierea sau dezvoltarea de afaceri în zonă cât, mai ales, a dorinței autorităților de a impulsiona dezvoltarea acestei regiuni și de a oferi locuitorilor din municipiile Turda și Câmpia Turzii precum și celor din localitățile limitrofe posibilitatea obținerii unui loc de muncă, cu toate avantajele ce decurg de aici.

Consiliul Județean Cluj a anunțat la finele lunii iunie 2020 aprobarea indicatorilor tehnico-economici și finanțarea multianuală a obiectivului de investiții „Parc Industrial Tetarom 5 – infrastructură de acces”.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x