Mii de clujeni au savurat în weekend Street Food Festival

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Mii de clujeni s-au distrat de joi până duminică la Street Food Festival, primul de acest gen din România.

Participanţii la festival au avut la dispoziţie un decor populat cu 5 zone principale: Food Road – unde s-au regăsit preparate din bucătăria asiatică, mexicană, canadiană, românească, nemţească, mediteraneană şi italiană, Festival Stage – a fost gazdă a peste 20 de momente artistice muzicale, Chill Zone – unde publicul s-a relaxat alături de DJ locali şi filme culinare, Pop-Up Market – de unde festivalierii şi-au putut lua acasă diferite ingrediente din bucătăria festivalului şi Kids Zone – o zonă dedicată special celor mici.

Încă de la început s-a putut observa interesul pentru festival, prin numărul mare de vizitatori.
„Iată că am reuşit să aducem la Cluj-Napoca primul festival de street-food din România. Suntem abia la jumătatea festivalului şi suntem extrem de recunoscători publicului gurmand care ne-a făcut o surpriză extrem de plăcută şi a venit în număr atât de mare la festival. Ştiam că românii sunt gurmazi, însă văzându-i cum poftesc la produsele de pe Food Road ne-am convins că toată munca noastră a meritat.” a spus Nely Borza, Project Manager Street Food Festival.

Poza 1

Poza 2

Poza 3

Festivalul a închis uşile bucătăriei duminică seara cu un succes pe măsură. Organizatorii au declarat că peste 40.000 de participanţi au încercat reţetele festivalului şi s-au bucurat de cele 4 zile de bunătăți şi activităţi culinare.
„Am ajuns la finalul primei ediţii de Street Food Festival din România. Gurmanzii ne-au întrecut aşteptările şi ne-au demonstrat că merită să dezvoltăm un astfel de eveniment nişat, pe gustul lor. Chiar dacă am început cu un simplu concept acum 2 ani şi cu o poftă de a crea un Street Food Festival la Cluj-Napoca, azi sunt extrem de mulţumit că pot să spun că am adus peste 40.000 de gurmanzi pe Aleea Stadionului. Au fost multe luni de muncă şi multe planuri şi idei, dar rezultatul final a întrecut orice aşteptări. Peste 50 de vendori au gătit la foc continuu de dimineaţă până seara peste 200 de reţete de mâncăruri şi băuturi. Am avut peste 20 de artişti şi trupe internaţionale care ne-au încântat la Festival Stage şi o serie de filme care au fost difuzate la Culinary Cinema Outdoor şi care s-au îmbinat perfect cu atmosfera festivalului.” a declarat Constantin Covaliu, General Manager Street Food Festival.

Datorită succesului pe care l-a avut prima ediţie, Street Food Festival se va întoarce în 2017 la Cluj-Napoca, până atunci însă, organizatorii pregătesc noi surprize pentru gurmanzii din alte oraşe ale României, începând cu luna septembrie a acestui an.

Mai multe detalii despre eveniment dar şi despre planurile de viitor ale Street Food Festival sunt disponibile pe website-ul oficial: www.streetfoodfestival.ro şi pagina de facebook: https://www.facebook.com/StreetFoodFestivalRomania.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x