Ştiri

Premierul se află în vizită oficială în Vietnam

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

În perioada 11-14 iulie, prim-ministrul Dacian Cioloş se află în vizită oficială în R.S. Vietnam, la invitaţia omologului său, Nguyễn Xuân Phúc.

Vizita oficială la Hanoi este prima întâlnire la nivel de prim-ministru între cele doua ţări, după 21 de ani. Această deplasare reprezintă strategia guvernului român de consolidare a cooperării cu statele de pe alte continente, în particular din Asia.

Obiectivele principale ale vizitei sunt reluarea legăturilor politice cu statele asiatice, R.S. Vietnam fiind un partener important al României în Asia de Sud-Est şi recuperarea pieţelor tradiţionale pentru exportatorii români, precum şi încurajarea investiţiilor în țara noastră.

Şeful guvernului român va deschide un Forum de afaceri româno-vietnamez, organizat în colaborare cu Camerele de comerţ şi industrie din cele două ţări. Contactele directe între oamenii de afaceri vor permite identificarea unor proiecte de interes comun şi eventuale colaborări pe alte pieţe, fie europene, fie asiatice.

În timpul vizitei, este prevăzută semnarea a două programe de cooperare în domeniul educaţiei şi, respectiv, al culturii, în vederea facilitării şi dezvoltării relaţiilor la nivel social, precum şi a mai bunei cunoaşteri reciproce.

Programul vizitei la Hanoi include convorbiri cu prim-ministrul vietnamez şi întrevederi cu preşedintele ţării, Trần Đại Quang, secretarul general Nguyễn Phú Trọng şi cu preşedintele Adunării Naţionale, doamna Nguyễn Thị Kim Ngân.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x