Trei drumuri turistice urmează sa fie reabilitate

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Consiliul Judeţean Cluj a anunţat azi începerea lucrărilor de reabilitare a trei drumuri judeţene.

Aceste lucrări demarează „ca urmare a deblocării situaţiei lucrărilor/plăţilor aferente Programului Naţional de Dezvoltare Locală”, a informat Consiliul Judeţean Cluj.

Drumurile pentru care au fost deblocate fonduri PNDL (Programul Naţional de Dezvoltare Locală) sunt:
DJ 108C Mănăstireni – Călata,
DJ 107N Băişoara – Valea Ierii şi
DJ 109B Fundătura – Corneşti.

Programul Naţional de Dezvoltare Locală, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, stabileşte cadrul legal pentru implementarea unor proiecte de importanţă naţională, care susţin dezvoltarea regională prin realizarea unor lucrări de infrastructură rutieră, tehnico-edilitară şi socio-educativă.

Programul se finanţează din transferuri de la bugetul de stat, în limita fondurilor aprobate anual în bugetul MDRAP, din fonduri aprobate anual cu această destinaţie în bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale beneficiare şi din alte surse legal constituite.

Obiectivul prioritar ale PNDL este finalizarea tuturor obiectivelor finanţate prin alte programe închise în prezent precum şi sprijinirea autorităţilor publice locale în prioritizarea finanţărilor.

Programul este dedicat realizării unor obiective de investiţii de infrastructură de dimensiuni reduse ca volum care nu îndeplinesc criterii de eligibilitate pe programe cu finanţare europeană sau la care este imperios necesară finalizarea acestora pentru respectarea unor angajamente asumate de România în cadrul Uniunii Europene.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x