Ferma de pui din Floreşti nu mai are drept de funcţionare

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Pentru moment, activitatea fermei de pui din Floreşti a fost întreruptă.

Conform anunţului făcut de Primăria Floreşti, „Începând cu data de 27 iulie 2016, Ferma de pui din Floreşti nu va mai fi populată cu efective de pui, până la obţinerea unei eventuale noi Autorizaţii Integrate de Mediu. În acest moment actualul ciclu de creştere a puilor este încheiat 90%.”

Poliţia locală Floreşti a constatat în urmă cu 15 zile că ferma funcţiona fără autorizaţia integrată de mediu valabilă, necesară pentru desfăşurarea activităţii. În urma acestei descoperiri, s-a aplicat o amendă de 20.000 lei şi s-a dispus intrarea în legalitate, adică obţinerea Autorizaţiei Integrate de Mediu în termen de 15 zile.

La ordinul primarului comunei Floreşti, Horia Şulea, azi s-a făcut un nou control la Ferma de pui. Poliţia locală a constatat faptul că nu mai sunt pui în spaţiul de creştere, iar aşternutul specific nu mai există în mai multe locaţii. Pentru reluarea activităţii, ferma are nevoie să obţină Autorizaţia Integrată de Mediu.

„Demersurile Primăriei Floreşti legate de problema fermei au fost continue şi iată au dus la un rezultat. Din păcate însă administraţia locală are puţine pârghii în acest sens, singura instituţie care poate suspenda activitatea fermei fiind Garda de Mediu, iar instituţia care eliberează Autorizaţia Integrată de Mediu fiind Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului. În acest sens, îi invit din nou pe floreşteni la a-şi spune cu curaj opinia în cadrul dezbaterii publice pe care instituţia amintită mai sus este obligată a o organiza ca parte a procesului de obţinere a unei eventuale autorizaţii noi. Data şi locaţia dezbaterii publice vor fi anunţate de organizator, Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului, iar eu personal voi comunica aceste date floreştenilor”, a spus primarul comunei, Horia Şulea.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x