Film – Legenda lui Tarzan 3D – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Tarzan a luat naştere în imaginaţia colectivă acum mai bine de 100 de ani, în 1912, când apărea pentru prima dată romanul Tarzan of the Apes, scris de Edgar Rice Burroughs. Personajul deosebit, cu un destin unic în literatură, a reuşit să înflăcăreze imaginaţia unor generaţii întregi. De la apariţie până în prezent a fost iubit şi apreciat de copii şi adulţi deopotrivă.

Popularitatea îndrăgitului erou a rămas de-a lungul timpului la cote înalte şi astfel o nouă ecranizare a fost realizată şi rulează în acest moment în cinematografe. Noul Tarzan este întruchipat de Alexander Skarsgård, iar iubita lui soţie Jane, de Margot Robbie; din distribuţie mai fac parte Samuel L. Jackson, Christoph Waltz. Filmul a fost regizat de David Yates.

sursa video: youtube

The Legend of Tarzan (Legenda lui Tarzan) este un film de acţiune şi aventură, fiind realizat în 3D. Imaginile, în special cele din junglă, nu dezamăgesc. Peisajele surprinse în sălbatica junglă care a fost cândva leagănul şi casa primitoare pentru Tarzan, sunt fabuloase. Deşi sunt scene în care putem simţi zborul cu ajutorul lianelor printre copacii de dimensiuni colosale, parcă nu sunt suficiente. Fanii genului pot pătrunde în acest fel în adevărata casă a lui Tarzan, în care este nevoit de împrejurări să revină în această nouă ecranizare.

Acţiunea este pe primul loc şi personajele vor avea parte de nenumărate încercări şi situaţii limită pe care trebuie să le depăşească. În tot amalgamul de acţiuni şi întâmplări s-au strecurat şi câteva momente mai emoţionante, dar care nu acoperă partea de aventură şi acţiune.

Actorii aleşi au reuşit să portretizeze foarte bine personajele, pentru un film de acţiune. Pe Alexander Skarsgård îl credem cu uşurinţă un lord englez obişnuit cu traiul bun şi confortul unui mare conac englezesc, până când îl vedem în junglă, cu un fizic impresionant, obişnuit să înfrunte intemperiile naturii şi pericolele care pândesc la tot pasul în junglă.

Este un film care merită să fie văzut, mai ales pentru imaginile care ne rup de cotidian, din jungla urbană, şi ne duc pentru puţin timp departe, în jungla lui Tarzan.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x