De interesŞtiri

Românii sunt nevoiţi să-şi cheltuie aproape toţi banii pe gospodărie

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

În trimestrul I din 2016, românii au cheltuit 86.0% din totalul veniturilor realizate pentru bunul mers al gospodăriei, conform studiului realizat de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Veniturile totale medii lunare ale unei gospodării au fost în primul trimestru din 2016 în valoare de 2969 lei, din care cheltuielile totale pe gospodărie au fost de 2552 lei.

Cheltuielile lunare cele mai mari ale gospodăriilor au fost cele de consum – 69.3% şi cele efectuate pentru plata impozitelor, contribuţiilor, cotizaţiilor – 19.5%. Cea mai mică pondere în cheltuielile pe gospodărie au fost cele făcute pentru investiţii – 0.3%.

În ceea ce priveşte structura cheltuielilor totale de consum pe destinaţii, pe primele două locuri se află cheltuielile pentru achiziţionarea produselor agroalimentare şi a băuturilor nealcoolice – 36.7% şi cele pentru locuinţă, apă, electricitate, gaze şi alţi combustibili – 19.6%. Pe ultimele două locuri în structura cheltuielilor totale sunt cele pentru hoteluri, cafenele şi restaurante – 1.6% şi cheltuielile pentru educaţie – 0.6%.

Structura şi mărimea veniturilor şi a cheltuielilor totale de consum diferă în funcţie de mediul de rezidenţă.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x