Film – Star Trek dincolo de infinit 3D – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Anul acesta se împlinesc 50 de ani de Star Trek. În 1966 un nou concept a prins viaţă sub forma serialului Star Trek, The Original Series. De atunci şi până în prezent a rămas un punct de reper pentru fanii genului science-fiction (SF) şi o atracţie continuă pentru amatorii de serii televizate de calitate. Creatorul Star Trek, Gene Roddenberry, a creionat personaje care se aventurează în lumea plină de mister aflată dincolo de frontierele cunoaşterii; pentru că cei care se înrolează în Flota Stelară au misiunea de a explora lumi noi şi stranii, de a lua contact cu civilizaţii necunoscute şi de a merge cu îndrăzneală acolo unde umanitatea nu a mai fost niciodată înainte.

O nouă ecranizare rulează în această perioadă pe marele ecran – Star Trek dincolo de infinit, realizat în 3D. Noul film a fost regizat de Justin Lin şi îi are în distribuţie pe Chris Pine, Zachary Quinto, Karl Urban, Zoe Saldana, Simon Pegg, John Cho, Anton Yelchin, Idris Elba, Sofia Boutella.


sursa video: youtube

Star Trek Beyond (Star Trek dincolo de infinit) este un film SF de acţiune, fiind realizat în 3D. Imaginile, pentru un film realizat în 3D, dezamăgesc pe alocuri. Sunt anumite scene în timpul acţiunii când personajele nu se disting clar; chiar dacă atmosfera este una întunecată în acele zone şi momente specifice, plăcerea vizionării este pe alocuri întreruptă. De asemenea, în timpul unor dialoguri se face remarcată folosirea unor tehnici de blurare a fundalului cu personajul aflat în plan secund şi focalizarea pe cel aflat în prim-plan; în acele scene efectul 3D se pierde şi se remarcă o anumită incosistenţă în realizarea imaginilor.

Acţiunea intensă este primordială în această nouă ecranizare, contrar conceptului Star Trek. Mult timp de la începerea filmului, aproximativ 40 de minute, nu se prea întâmplă nimic, în afară de efecte speciale care oferă imagini în succesiune rapidă şi din care încercăm să înţelegem ce se-ntâmplă. Scenele de acţiune sunt prea lungi şi numeroase, în detrimentul unei poveşti, a unui substrat care să aducă sentimentul de Star Trek.

Partea bună a filmului sunt personajele şi dialogurile care reuşesc pentru scurt timp să aducă în lumină un strop din universul Star Trek 1966. Cu toate acestea, filmul nu reuşeste până la final să transmită emoţii de nici o natură, care să-l facă să rămână în amintire.

Este un film care merită să fie văzut de fanii serialului care-şi doresc reîntâlnirea cu personajele preferate şi care nu vor să rateze nici un episod; pentru cei care nu sunt fani Star Trek, merită doar dacă sunt fani efecte speciale.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x