Transportatorii anunță organizarea unui protest la nivel naţional

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Reprezentanţii Uniunii Naţionale a Transportatorilor din România (UNTRR) s-au întâlnit cu viceprim-miniştrii Vasile Dîncu şi Costin Borc, pentru a discuta situaţia tarifelor de primă RCA. La discuţiile purtate la Palatul Victoria ieri, 3 august, au participat şi reprezentanţi ai Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi directorul de cabinet al Prim-Ministrului, Paul Gheorghiu.

Întâlnirea a avut loc la solicitarea transportatorilor rutieri de marfă şi de persoane care se plâng de creşterea aberantă a tarifelor la asigurările RCA.

În urma discuţiilor, transportatorii au declarat: „UNTRR, COTAR, ARTRI, APTE 2002, APULUM se declară dezamăgite de rezultatul discuţiilor cu reprezentanţii Guvernului şi anunţă organizarea unui protest la nivel naţional împotriva indiferenţei autorităţilor din România faţă de criza pieţei RCA”.

Cum nu s-a stabilit nimic clar şi reprezentanţii Guvernului prezenţi la discuţii nu au oferit nici o soluţie şi nici un termen pentru soluţionarea problemei, transportatorii anunţă începerea organizării protestului: „În aceste condiţii, patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, COTAR, ARTRI, APTE 2002, APULUM vor organiza o întâlnire pentru a decide data unui protest la nivel naţional, situaţia transportatorilor rutieri devenind extrem de critică.”

În urma majorărilor de preţ, majoritatea operatorilor de transport se confruntă cu falimentul. Tarifele de primă pentru transportul comercial de marfă şi persoane s-au majorat cu peste 300% faţă de anul precedent şi cu peste 500% faţă de anul 2014.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x