Ştiri

Din septembrie, specialiştii IT pot beneficia de o bursă de 2.000 de euro pe lună, în cadrul programului GovITHub

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Programul guvernamental GovITHub invită specialiştii IT să contribuie la îmbunătăţirea serviciilor publice cu ajutorul tehnologiei.

În cadrul programului vor fi oferite burse în valoare de 2.000 de euro pe lună, timp de şase luni, pentru 10 membri care vor participa la program în regim full-time, la Bucureşti, începând cu data de 15 septembrie; de asemenea, până la 100 de membri vor participa în GovITHub în regim voluntar – în persoană sau la distanţă. Competiţia pentru ocuparea unui loc se desfăşoară pe site-ul oficial al GovITHub: ithub.gov.ro şi se va închide pe data de 4 septembrie.

Selecţia membrilor (atât bursieri cât şi voluntari) se va face de către Consiliul GovITHub, din care fac parte în acest moment: Florin Talpeş (BitDefender), Radu Georgescu (GECAD), Bogdan Iordache (HowToWeb), Andrei Avădanei (DefCamp), Dan Nechita (CPM), Radu Puchiu (CPM).

Platforma GovITHub va funcţiona în cadrul Guvernului, iar coordonarea va fi asigurată de Cancelaria Prim-ministrului. Programul guvernamental este dezvoltat împreună cu sectorul privat şi mediul antreprenorial, în scopul creşterii calităţii serviciilor publice cu ajutorul tehnologiei.

La deschiderea oficială a programului ieri, 4 august, la Palatul Victoria au participat aproximativ 150 de invitaţi: premierul Dacian Cioloş, membri ai Guvernului, tineri specialişti în IT, antreprenori, lideri ai principalelor comunităţi de IT şi de antreprenoriat, reprezentanţi ai societăţii civile şi experţi IT din administraţia publică centrală.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x