De interesŞtiri

Populaţia a participat în număr record la achiziţionarea de obligaţiuni

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Anul acesta, 11 iulie a marcat începutul celei de-a doua campanii de subscriere a titlurilor de stat organizată de Guvernul României, Ministerul Finanţelor Publice (MFP), sub denumirea ediţia Centenar.

Prin această emisiune de obligaţiuni, statul avea obiectivul de a acoperi valoarea totală a emisiunii de 100 de milioane de lei. Anul trecut, doar 65 de milioane de lei au fost atraşi de la populaţie prin acest instrument de finanţare.

„În cele două săptămâni, anul trecut, perioadă de subscripţie, au fost atraşi circa 65 de milioane de lei şi erau, dacă nu mă înşel, un pic peste 1.200 de persoane care participaseră la acea subscripţie şi deci ne exprimasem speranţa că anul acesta să putem acoperi toată suma de 100 de milioane pe care o pusesem la bătaie pentru această subscripţie. Ne aflăm la o lună de zile după lansarea subscripţiei şi după cele trei săptămâni cât a durat subscripţia, avem în conturi, la Ministerul de Finanţe, peste 700 de milioane de lei şi ce e mai important, dincolo de această sumă, ce e mai important din punctul meu de vedere, că sunt peste 20.000 de persoane care au participat la acest proces.” a declarat Prim-ministrul Dacian Cioloş, prezent ieri, 5 august, la închiderea campaniei de subscriere a titlurilor de stat ediţia Centenar, la Bursa de Valori Bucureşti.

Dobânda anuală a titlurilor de stat este de 2,15%. Titlurile de stat vor fi admise şi, ulterior, tranzacţionate pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Deţinătorii le pot tranzacţiona la preţurile cotate în mod transparent la BVB. Dobânda şi câştigurile de capital realizate din deţinerea şi tranzacţionarea titlurilor emise de statul român sunt venituri neimpozabile.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x