Ştiri

Intrările străinilor în ţară şi plecările românilor în afară au crescut anul acesta

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

În luna iunie 2016, comparativ cu luna iunie 2015, la punctele de frontieră s‐au înregistrat creşteri atât la sosirile vizitatorilor străini cu 13,5% cât şi la plecările în străinătate ale vizitatorilor români cu 19,8%, informează Institutul Naţional de Statistică.

Din totalul turiştilor străini care au ales România ca loc de destinaţie, nemţii se situează pe primul loc, în număr total de 119.660 persoane, dintre care cea mai mare parte, 94.018 au vizitat capitala Bucureşti şi oraşele reşedinţă de judeţ (exclusiv Tulcea). Cea mai mică parte a turiştilor din Germania, 1209 persoane, au ales staţiunile balneare.

Pe următoarele locuri, cu un număr de vizitatori de peste 100.000 de persoane, sunt italienii şi israelienii. Aceştia au preferat, la fel ca vizitatorii nemţi, Bucureştiul şi oraşele reşedinţă de judeţ (exclusiv Tulcea). Cea mai mică parte a turiştilor din Italia şi Israel au ales zona Delta Dunării, inclusiv oraşul Tulcea.

Pentru prima parte a anului, în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, din numărul total de înnoptări, cele ale turiştilor străini au reprezentat 22,6%, având o durată medie a şederii de 1,9 zile. Înnoptările turiştilor români au reprezentat în 77,4% şi au avut durata medie a şederii de 2,1 zile.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x