În Cluj-Napoca au loc începând de azi acţiuni de dezinsecţie

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

O nouă acţiune de dezinsecţie pe domeniul public şi privat se va desfăşura în perioada 8 – 24 august, anunţă Primăria Cluj-Napoca. Acţiunea se va desfăşura în spaţii deschise (curţi, grădini) ale persoanelor fizice şi juridice, între orele 21:00 – 06:00. Durata prevăzută se va decala şi/sau prelungi în cazul condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Substanţele folosite în acţiunea de dezinsecţie sunt KOTHRINE PROFI EC 250 – substanţa pentru combaterea adulţilor, inclusiv a speciei Aedes Albopictus, responsabilă pentru răspândirea virusului Zika şi BAYCIDAL WP 25 – insecticid pentru combaterea larvelor. Produsele sunt avizate de Ministerul Sănătăţii şi fac parte din grupele Xn, respectiv Xi de toxicitate (Xn – nocive, grupa III de toxicitate; Xi – iritante, grupa IV de toxicitate). Dezinsecţia este realizată de firma S.C. Coral Impex S.R.L., conform contractului de delegare a gestiunii serviciului de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie încheiat cu municipiul Cluj-Napoca.

Pentru evitarea unor reinfestări sau apariţia unor noi zone contaminate, se recomandă tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Cluj-Napoca, să efectueze în această perioadă tratamente de dezinsecţie în subsoluri, casa scării de la blocuri, depozite de anvelope uzate etc.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x