Ştiri

Peste 1.000 de voluntari s-au înscris la programul GovITHub

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

GovITHub a fost lansat pe 4 august 2016 şi este unul din proiectele prin care Executivul încurajează inovaţia provenită din zona antreprenorială şi cooperarea pentru a depăşi barierele birocratice şi pentru a implementa proiecte digitale în serviciul cetăţenilor.

În mai puţin de două săptămâni de la lansarea GovITHub, 1.070 de persoane s-au înscris pe platformă şi şi-au exprimat disponibilitatea de a contribui la proiecte open-source de guvernare electronică. De asemenea, 40 de companii şi-au exprimat interesul de a susţine programul şi de a deveni partenere ale Cancelariei Prim-Ministrului pentru a dezvolta platforme informatice în serviciul cetăţenilor, anunţă Guvernul României.

Din cele peste 1.000 de persoane înscrise, cei 10 bursieri precum şi contributorii pentru fiecare proiect vor fi selectaţi de către o comisie de specialişti IT – în baza unor criterii meritocratice şi în funcţie de propunerile candidaţilor. Dat fiind interesul ridicat pentru acest program, responsabilitatea privind alegerea proiectelor, voluntarilor şi bursierilor este crescută. Pentru a asigura un proces transparent şi echitabil pentru persoanele interesate, comunitatea IT va fi implicată în procesul de luare a deciziilor.

În ceea ce priveşte selecţia proiectelor, un accent deosebit va cădea asupra impactului pentru cetăţeni şi a fezabilităţii propunerilor transmise.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x