Film – Ben-Hur 3D – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Personajul istoric Ben-Hur a luat naştere în literatură în anul 1880, o dată cu apariţia romanul Ben-Hur: A Tale of the Christ, scris de Lew Wallace.

Povestea i-a inspirat de-a lungul timpului pe realizatorii de filme de la Hollywood. Ea a stat la baza a patru ecranizări, cea mai cunoscută fiind cea din 1959, avându-l în rolul principal pe Charlton Heston.

Noua ecanizare îi are în rolurile principale pe Jack Huston, Toby Kebbell şi Morgan Freeman. Regia este semnată de Timur Bekmambetov.


sursa video: youtube

Ben-Hur este un film de aventuri, istoric şi dramă, fiind realizat în 3D. Imaginile din film sunt redate în foarte multe scene într-un mod care pare amatoricesc. Chiar şi în cazul unor imagini statice, se poate observa cum camera de filmat se mişcă, uşor dar deranjant. De prea multe ori imaginile redate dezamăgesc; cu siguranţă filmul nu va primi premii şi distincţii la capitolul imagine. Acelaşi lucru poate fi spus şi despre muzică. De foarte multe ori, muzica nu se potriveşte, parcă e din alt film, care se petrece în epoca medievală.

Povestea conţine foarte multe clişee şi vorbe de duh care chiar nu reuşesc să convingă. Acţiunile personajelor şi interacţiunile dintre ele, felul în care e spusă povestea, nu reuşesc să provoace emoţie de niciun fel. Filmul nu are nici suspans, nici acţiune consistentă, nimic nu este aprofundat şi prin urmare totul duce doar la o înşiruire de scene.

Părţile şi imaginile bune din film sunt puţine şi nu dureză mult.

Filmul nu merită văzut.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x