Ştiri

România va împrumuta Republica Moldova cu 150 milioane euro

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Prima tranşă de 60 de milioane de euro, din totalul de 150 de milioane de euro cu care România va împrumuta Republica Moldova, a fost deblocată azi.

Cu această ocazie, o delegaţie din partea Guvernului României va merge mâine, 25 august, la Chişinău. Din delegaţie fac parte: prim-ministrul Dacian Cioloş, aflat la prima vizită oficială în Republica Moldova de la preluarea mandatului de premier, Vasile Dîncu – viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Victor Grigorescu – ministrul Energiei, Anca Dragu – ministrul Finanţelor Publice, Raluca Prună – ministrul Justiţiei, Cristian Ghinea – ministrul Fondurilor Europene, şi Maria Ligor – ministrul delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni.

În cadrul acestei vizite, şeful Executivului român va avea întrevederi cu omologul din Republica Moldova, Pavel Filip, cu preşedintele Nicolae Timofti şi cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu. Pe lângă întrevederea în plenul celor două delegaţii, pe agenda vizitei sunt incluse întâlniri bilaterale ale miniştrilor români cu omologi şi cu alţi oficiali din Republica Moldova.

„România este şi va rămâne un susţinător neobosit al perspectivei europene a Republicii Moldova. Măsurile adoptate la Chişinău în ultimele luni, economice şi instituţionale, sunt un răspuns firesc la aşteptările cetăţenilor, elemente necesare stabilităţii şi consolidării încrederii în instituţiile statului. Un rol cât mai activ al societăţii civile ca partener implicat în promovarea măsurilor de reformă şi în monitorizarea implementării acestora este o garanție a continuării şi consolidării dezvoltării democratice”, a declarat Dacian Cioloş.

De asemenea, premierul Dacian Cioloş va merge la grădiniţa din satul Selemet, raionul Cimişlia, inclusă în programul de reabilitare şi dotare a grădinţelor din Republica Moldova cu asistenţă tehnică şi financiară din partea Guvernului României.

Acordul privind asistenţa financiară rambursabilă dintre România şi Republica Moldova, în sumă de până la 150 milioane euro, a fost ratificat prin Legea nr. 91/6 mai 2016, aşa cum a fost completat prin schimbul de scrisori dintre prim-miniştrii României şi Republicii Moldova, din data de 30 ianuarie 2016, respectiv din data de 5 februarie 2016.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x