Ştiri

Spitalul de Copii Cluj-Napoca a fost dotat cu un RMN nou, de ultimă generaţie

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca a fost dotat cu un aparat de Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN) de ultimă generaţie. Ieri a avut loc testarea şi calibrarea aparatului, achiziţionat recent printr-o finanţare multianuală asigurată de Consiliul Judeţean.

Costul aparatului ce urmează a fi dat în funcţiune în perioada imediat următoare a fost de 3.773.760 lei.

Prin tehnologia de care dispune sistemul RMN de 1,5 Tesla achiziţionat, se diferenţiază de alte sisteme de acest tip disponibile în România prin simplificarea şi accelerarea configurării scanării, optimizându-se considerabil timpul de examinare şi oferind o experienţă confortabilă pacientului. Totodată, aparatul dispune de nu mai puţin de 11 antene, pentru realizarea rezonanţei magnetice la diferite organe şi părţi ale corpului.

Spitalul de Copii nu dispunea până în prezent de mijloace imagistice moderne şi de calitate, adaptate exigenţelor europene, în laboratorul de imagistică al spitalului efectuându-se doar examinări ecografice şi explorări radiologice convenţionale, de cele mai multe ori insuficiente pentru formularea unui diagnostic de mare acurateţe. Cu ajutorul acestui nou RMN, pacienţii internaţi în cadrul spitalului vor fi investigaţi gratuit şi mult mai prompt decât dacă ar apela la alte clinici. Nu în ultimul rând, trebuie avut în vedere faptul că în cazul examinărilor RMN pentru copii sunt stabilite anumite protocoale medicale, respectiv pacientul copil trebuie să fie însoţit de către un anestezist. Or, în contextul în care, până acum, examinările de acest gen erau efectuate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, economia de timp şi respectiv, cea cu resursele umane care însoţeau pacientul e una semnificativă, durata procedurii reducându-se de la peste 5 ore, în medie, la cca. 30 de minute, a precizat Consiliul Judeţean Cluj.

La Spitalul de Copii se fac anual peste 30.000 de internări.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x