Film – Prădătorii – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Iubitorii de conspiraţii şi Bruce Willis îşi pot satisface pasiunile la cinema, unde creatorii de la Hollywood aduc în faţa publicului filmul Prădătorii.

Alături de Bruce Willis, din distribuţia filmului mai fac parte actorii: Christopher Meloni, Dave Bautista, Adrian Grenier. Regia este semnată de Steven C. Miller.


sursa video: youtube

Marauders (Prădătorii) este un film de acţiune. Ecranizarea surprinde şi redă o imagine a unei realităţi urbane, de beton şi sticlă, într-o singură nuanţă, de gri. În această lume rece, lipsită de culoare şi strălucire, participanţii la evenimente se manifestă într-o manieră mai puţin obişnuită, ei înşişi caractere gri. Deşi are loc şi în acest film de acţiune o luptă între bine şi rău, evidenţierea dintre cele două se face până la un punct, pentru ca apoi totul sa devină gri. Personajele filmului nu sunt neapărat bune sau rele, nu avem de-a face cu un personaj negativ absolut luptând să domine personajul pozitiv de care publicul este îndrăgostit. În acest film, surprize pot să apară la tot pasul, binele şi răul împletindu-se încontinuu şi ducând spre situaţii limită.

Imaginile din film sunt bine realizate în general, în afară de câteva momente în care, în timpul acţiunii, imaginile sunt redate în stilul filmărilor live, cu camera pe umăr, uşor mişcate; având în vedere că e un film realizat în 2D şi stilul de filmare e folosit doar în momente de acţiune intensă, nu este chiar atât de deranjant. Se pare de altfel că acest stil de filmare este un trend mai nou pe la Hollywood, apărâd tot mai des în filme, din păcate nu întotdeauna în folosul spectacolului final.

Atmosfera creată prin folosirea decorului este una potrivită şi ajută la stabilirea şi urmărirea unui fir narativ. Povestea este interesantă dar prea complicată pe alocuri. Dacă la începutul filmului totul decurge firesc şi o logică a acţiunilor şi a evenimentelor poate fi remarcată, o dată cu trecerea timpului unele scene apar prea brusc în naraţiune, nu au sens. Povestea devine prea încâlcită şi prea multe informaţii sunt aruncate publicului de-a valma.

De remarcat de-a lungul filmului sunt efectele de sunet, care de cele mai multe ori ajută la crearea unei stări de suspans sau pericol iminent. În afara unor momente în care sunetul a fost o problemă, volumul prea ridicat făcându-l deranjant, efectele de sunet introduse perfect în scenă au ajutat foarte mult la crearea unei anumite stări specifică filmului.

Actorii aleşi au reuşit să dea viaţă personajelor într-un mod respectabil. În acest rol, chiar dacă Bruce Willis pare prea liniştit uneori (pentru cei obişnuiţi cu el în calitate de personaj pozitiv care salvează pe toată lumea de la orice), el îşi interpretează rolul într-un mod potrivit cerinţelor caracterului portretizat.

Pentru cei care-l doresc pe Bruce Willis într-un rol interesant şi pentru cei care apreciază investigaţiile poliţieneşti şi conspiraţiile, filmul merită văzut.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x