Film – Nouă vieţi – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Pisicile sunt printre cele mai îndrăgite animale de companie, în ultimii ani putându-se observa acest aspect cel mai bine prin sumedenia de filmuleţe postate pe toate reţelele de socializare. Nouă vieţi începe cu un astfel de moment, cu scene amuzante având în prim plan pisici, care au ajuns foarte populare şi vizionate în toate colţurile lumii.

În filmul Nouă vieţi, personajul principal este o pisică mai specială, ale cărei gânduri le putem auzi prin intermediul vocii lui Kevin Spacey. Din distribuţie mai fac parte Jennifer Garner, Robbie Amell, Malina Weissman, Christopher Walken. Filmul a fost regizat de Barry Sonnenfeld.


sursa video: youtube

Nine lives (Nouă vieţi) este un film de fantezie şi comedie. Modalitatea în care sunt filmate şi redate imaginile din film este fără cusur. Se vede şi se simte din punct de vedere tehnic participarea unor profesionişti care fac din vizionarea filmului o experienţă foarte plăcută. Nici măcar o singură dată pe parcursul derulării scenelor nu au apărut momente de stângăcie sau nesincronizări.

Având titulatura unei realizări cinematografice pentru familie, tema principală abordată este viaţa pe fugă din prezent, petrecută prea mult la birou, şi implicit lipsa atenţiei acordată propriilor copii. Fantezia din film este redată prin modul în care i se arată părintelui grăbit că bunurile materiale oferite cadou nu pot înlocui prezenţa şi participarea în viaţa copilului care tânjeşte după afecţiune.

Filmul conţine o mulţime de scene amuzante, lucru deloc greu de altfel de realizat, având în vedere că o pisică este personajul principal. Pisicii, denumită Mr. Fuzzypants, i se acordă suficientă atenţie, apare în multe scene în care face numeroase giumbuşlucuri şi se manifestă într-un fel care stârneşte amuzamentul.

Chiar dacă este o comedie, filmul reuşeşte pentru puţin timp să ofere şi emoţie, într-un moment în care balanţa pare să încline înspre o soartă potrivnică.

Atmosfera filmului este în general una plăcută, în afara unor momente puţin mai plictisitoare, mai ales pentru publicul foarte tânăr, când sunt discutate probleme legate de afaceri.

Din distribuţie fac parte nume mari de la Hollywood şi prin prestaţia lor în acest film ne demonstrează încă o dată de ce. Rolul fetiţei este interpretat foarte bine de Malina Weissman, care cu siguranţă va fi îndrăgită de copii.

Nu este neapărat un film care nu trebuie ratat, dar merită văzut, mai ales de părinţii foarte ocupaţi care pot profita cu această ocazie de o ieşire la cinema cu copiii.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x