Reparaţia şi modernizarea drumurilor judeţene continuă pe numeroase tronsoane

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lucrări de reparaţii şi modernizare a drumurilor din judeţ se desfăşoară la ora actuală pe mai multe tronsoane de drum. Pentru săptămâna 5 – 9 septembrie 2016, Consiliul Judeţean Cluj anunţă lucrări în desfăşurare sau finalizate pentru următoarele zone:

– Pe drumul judeţean DJ 107M Luna de Sus (DN1) – Vlaha – Săvădisla – Săcel – Băişoara – Iara – Buru – limită cu judeţul Alba sunt în plină desfăşurare lucrări de întreţinere şi reparaţii pe un tronson cu o lungime totală de 42 de kilometri. În această etapă se execută lucrări de frezare, burduşiri şi plombări cu asfalt, urmând ca lucrările de întreţinere şi reparaţii să continue cu acostamente, şanţuri, cosiri, semnalizare rutieră etc.
– Lucrările de tratament dublu bituminos executate pe drumul judeţean DJ 161 Dăbâca – Luna de Jos au fost finalizate. Lucrările au vizat un sector de drum de aproximativ 10 kilometri, mai exact 9 kilometri şi 850 de metri, de la kilometrul 28+030 până la kilometrul 18+180.
– A fost asfaltat şi ultimul tronson de pe drumul judeţean DJ 107N Băişoara – Valea Ierii, respectiv tronsonul situat între localităţile Moara de Pădure şi Frăsinet. Practic, în acest moment, sectorul de drum judeţean în lungime de 14 kilometri care face legătura între localităţile Valea Ierii şi Băişoara este complet asfaltat. Pentru finalizarea completă a lucrărilor de modernizare şi reabilitare a acestui drum judeţean urmează să se mai realizeze în perioada imediat următoare şanţuri, acostamente, defrişări, semnalizare rutieră etc.
– Consiliul Judeţean Cluj a finalizat lucrările de modernizare şi reabilitare a drumului judeţean DJ 103N, din localitatea Şaula până la limita cu judeţul Sălaj. Lucrările au vizat întreg parcursul acestui drum judeţean şi au constat în realizarea de şanţuri de pământ şi şanţuri pereate, acostamente, podeţe tubulare şi podeţe casetate, covor asfaltic în două straturi (binder şi strat de uzură), semnalizare rutieră etc.
– În 8 septembrie 2016, a fost demarată execuţia lucrărilor de tratament dublu bituminos pe drumul judeţean DJ 107R Băişoara – staţiunea Muntele Băişorii, fiind vizat un sector de drum în lungime de 18,7 kilometri, de la kilometrul 47+350 până la kilometrul 28+650. Totodată, alături de lucrările de tratament bituminos se vor mai executa lucrări de întreţinere constând în plombări, tăieri de acostamente şi şanţuri.
– Consiliul Judeţean Cluj a demarat în data de 8 septembrie 2016 lucrările de întreţinere şi reparare a drumului judeţean DJ 161 Gădălin – Bonţida, obiectivul principal fiind acela de a fluidiza traficul rutier din zonă şi de a asigura o circulaţie normală, în condiţii de siguranţă. Lucrările vizează un tronson cu o lungime totală de peste 6 kilometri, mai exact de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 6+100 şi constau în plombări cu emulsie, plombări cu mixtură asfaltică, burduşiri – refacerea terasamentelor deteriorate local, acostamente etc.
– Se continuă seria de lucrări, atât de întreţinere curentă şi periodică, cât şi de reabilitare şi modernizare a drumurilor judeţene din zona de munte a judeţului, fiind demarate lucrări de întreţinere şi reparaţii ce vizează un tronson cu o lungime de 4,4 kilometri al drumului judeţean DJ 107J Valea Ierii – Caps.

Pentru a se asigura un grad cât mai mare de durabilitate a lucrărilor şi pentru ca acestea să corespundă întru-totul normativelor din domeniu, calitatea lucrărilor este în mod constant verificată de reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Cluj şi de diriginţii de şantier din cadrul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Cluj.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x