Evenimente

Zilele Recoltei se vor sărbători în acest weekend la Expo Transilvania

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

În perioada 16 – 18 septembrie 2016, evenimentul Zilele Recoltei se va desfăşura la Expo Transilvania, unde sunt aşteptaţi producători de legume şi fructe, artizani şi mici fermieri.

Pe parcursul celor trei zile ale evenimentului, clujenii vor avea ocazia să cumpere produse de sezon, la preţuri de producător, legume şi fructe produse exclusiv de localnici din judeţul Cluj, miere şi produse apicole, cătină, pâine şi prăjituri de casă, dulciuri făcute după reţetele bunicilor, costume populare şi podoabe artizanale, obiecte de decor, bijuterii hand-made.

La standurile de la Zilele Recoltei vor fi prezenţi cultivatorii de cartofi din Râşca şi Dângău, dar şi legumicultorii din comunele cu tradiţie în domeniu din Jucu, Apahida, Mănăstireni, Moldoveneşti, Sânnicoara, Chinteni, Floreşti, precum şi din alte localităţi ale judeţului Cluj. Nu vor lipsi de pe standuri nici usturoiul şi ceapa din Mihai Viteazu sau porumbul din aceeaşi zonă.

Pe lânga legume şi fructe, clujenii vor avea ocazia să cumpere ulei presat la rece, lactate şi produse din carne de porc, toate preparate dupa reţete proprii ale producătorilor, lavandă, precum şi dulceţuri preparate după metode tradiţionale. Apicultorii clujeni vor veni la târg, pe lângă mierea de albine, cu o gamă largă de produse apicole, iar amatorii de dulciuri vor găsi la standuri turta dulce sau prăjituri de casă. Gurmanzilor li se pregătesc preparate la grătar şi delicatese la ceaun.

La Zilele Recoltei totul va fi condimentat cu multă veselie, muzică şi dansuri populare, ateliere de sculptură în legume şi fructe, teatru şi magie pentru copii şi parc de distracţii pentru toate vârstele.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x