Film – I.T. – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

O lume aflată în continuă schimbare, plină de noutăţi şi facilităţi oferite de tehnologie, o lume în care accesul la informaţie este extrem de uşor, reprezintă un subiect demn de luat în seamă de creatorii de la Hollywood şi nu numai. Lumea nouă apărută o dată cu intrarea în viaţa de zi cu zi a noilor metode de înregistrare şi transmitere a informaţiilor, poate să facă din oricine un detectiv sau o persoană urmărită.

Subiectul noilor tehnologii este abordat şi de producţia I.T. În rolul principal îl regăsim pe Pierce Brosnan, alături de: Anna Friel, Stefanie Scott, James Frecheville. Filmul a fost regizat de John Moore.


sursa video: youtube

I.T. este o dramă, cu elemente de film de crimă şi mister. Imaginile redate de film sunt simple, reci, realiste, potrivite lumii în care artificialul a luat loc în foarte mare parte naturii care oferă culoare. Oraşele mari în special sunt construite din metal şi sticlă, toate foarte rezistente şi durabile, dar care nu oferă intimitate. În momentul în care şi casa este una modernă, smart, şi viaţa privată poate deveni publică, inclusiv momentele cele mai vulnerabile. Nu mai este nevoie de un detectiv privat sau de participarea efectivă a celui care doreşte să facă rău celuilalt, cu noile tehnologii şi suficiente cunoştinţe hărţuirea se poate face şi de la distanţă. În I.T. este marcat faptul că nimeni nu mai este în siguranţă complet, nici măcar în propria casă. Tehnologia aduce avantaje extraordinare umanităţii, dar are şi o parte întunecată, prezentată foarte elocvent în această realizare cinematografică.

Filmul are un ritm foarte lent. Toate se întâmplă cu foarte mare calm, momentele de acţiune se construiesc foarte încet. Chiar şi scenele mai dure sunt seci, dar se încadrează în tabloul filmului. În acest parcurs lent se remarcă eleganţa lui Pierce Brosnan, foarte potrivit pentru rolul unui personaj bogat şi carismatic. Aflat la polul opus, James Frecheville are rolul de a ne prezenta partea bolnavă a umanităţii, cea care nu mai are capacitatea se a face diferenţa dintre lumea virtuală şi complexitatea relaţiilor interumane. De aici reiese un conflict între cel care este perfect adaptat, care a construit şi a avut succes în viaţă în toate domeniile şi cel care nu a reuşit de-a lungul timpului să se adapteze, să înveţe cum să se comporte într-o societate în care prieteniile şi apropierea se construiesc în timp, nu instant ca în mediul virtual, cu un simplu clic de accept de prietenie.

Imaginile şi sunetul filmului sunt bune, dar nu spectaculoase sau care să rămână în amintire după cele 95 de minute. Din punct de vedere tehnic este un film bine realizat, scenele se leagă bine între ele, dar nu prea oferă emoţii sau suspans.

Pentru fanii lui Pierce Brosnan este un film care merită văzut, dar nu neapărat mers la cinema şi plătit bilet pentru vizionare. Se poate aştepta momentul în care filmul va rula şi pe micile ecrane.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x