Săptămâna trecută au fost finalizate lucrări la trei drumuri judeţene

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

În săptămâna de lucru 12 – 15 septembrie 2016, lucrările de reparaţie şi modernizare a mai multor drumuri din judeţ s-a încheiat. Consiliul Judeţean Cluj anunţă că au fost terminate lucrările de întreţinere şi reabilitare pe următoarele sectoare de drum:

– Au fost finalizate lucrările de reabilitare a drumului DJ 161E Habadoc – Buza – Feldioara – Hodaie. Lucrările de modernizare şi reabilitare au vizat un tronson în lungime de 2.09 kilometri, de la kilometrul 25+420 până la kilometrul 27+510 şi au constat în aşternere de piatră spartă, strat de asfalt de bază (binder), inserţie de material geocompozit antifisură şi strat de uzură. De asemenea, au fost executate casete pentru lărgirea părţii carosabile la 5.50 metri, acostamente, şanţuri trapezoidale pereate, podeţe, parapeţi direcţionali pentru siguranţa rutieră, semnalizare rutieră verticală (table şi semne indicatoare). Pentru a se asigura condiţii optime de circulaţie, potrivit tuturor reglementărilor legale în vigoare şi a exigenţelor din domeniu, în perioada imediat următoare se vor executa lucrări de marcaje rutiere.

– Au fost finalizate lucrările de întreţinere pe primii 21 de kilometri din cei 42 ai drumului judeţean DJ 107M, între localităţile Luna de Sus şi Săcel. Lucrările de întreţinere şi reparaţii demarate de Consiliul Judeţean vizează întreaga lungime de 42 de kilometri a drumului judeţean DJ 107M Luna de Sus (DN1) – Vlaha – Săvădisla – Săcel – Băişoara – Iara – Buru – limită cu judeţul Alba.

– S-a finalizat investiţia derulată pe drumul judeţean DJ 105T Popeşti – Coruşu – Săliştea Veche – Berindu – DN1F, momentul fiind marcat atât de încheierea lucrărilor de modernizare şi reabilitare pe ultimul tronson de drum cât şi de darea în folosinţă a noului pod peste pârâul Topa Mică. În vederea asigurării unor condiţii optime de circulaţie, potrivit reglementărilor legale în vigoare, în perioada imediat următoare se vor executa lucrări de marcaje rutiere.

– Pe drumul judeţean DJ 107R Băişoara – staţiunea Muntele Băişorii s-au executat şi finalizat până în prezent lucrări de tratament dublu bituminos pe o lungime totală de 6 kilometri. Lucrările au vizat două sectoare de drum, de la kilometrul 47+350 până la kilometrul 46+150 (1.2 kilometri), respectiv de la kilometrul 28+650 până la kilometrul 33+450 (4.8 kilometri). Totodată, în contextul în care temperaturile din această perioadă au început să scadă în zona de munte, devenind insuficient de ridicate în vederea executării de lucrări de tratament dublu bituminos, precum şi pentru a avea garanţia realizării unor lucrări de calitate, s-a hotărât ca pe restul sectorului de drum să se execute lucrări de aşternere de covor asfaltic, superioare din punct de vedere calitativ, lucrările urmând să demareze în aceste zile.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x