De interesŞtiri

Clujenii îşi pot testa memoria gratuit, la manifestările organizate de „Ziua Mondială Alzheimer”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Mâine, 21 septembrie 2016, sub egida „Zilei Mondiale Alzheimer” se vor organiza o serie de activităţi menite să sensibilizeze comunitatea clujeană şi instituţiile abilitate cu privire la problematica bolii Alzheimer. Consiliul Judeţean Cluj, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, organizează cu această ocazie campania „Aminteşte-ţi de mine!”, între orele 09:00 – 16:00, în diferite locaţii.

O campanie de testare gratuită a memoriei se va organiza între orele 09:00 – 13:00 în Cluj-Napoca, str. Albert Einstein nr. 14, sediul Centrului Comunitar Judeţean – Complex de Servicii Sociale Comunitare pentru Copii şi Adulţi, campanie ce are ca scop oferirea de informaţii cu privire la manifestările demenţei în cadrul bolii Alzheimer precum şi accentuarea importanţei intervenţiei precoce, încă de la apariţia primelor simptome.

Între orele 12:00 – 16:00, tot la sediul Centrului Comunitar Judeţean Cluj, va avea loc Conferinţa cu tema „Pacienţii cu boala Alzheimer şi aparţinătorii lor – nevoi şi resurse, abordări actuale şi perspective” la care vor participa specialişti care au domeniu de interes Boala Alzheimer, precum şi un workshop destinat aparţinătorilor persoanelor adulte cu boala Alzheimer.

„Cafeneaua Alzheimer”, proiectul iniţiat anul trecut, se va desfăşura în acest an la Cafeneaua Art-Boutique-Cafe „Doamna T” din municipiul Cluj-Napoca, strada Napoca nr. 10, unde în intervalul orar 11:00 – 13:00 se va desfăşura o testare gratuită a memoriei şi grupuri de discuţii pe problematica Alzheimer între persoane adulte cu vârsta peste 50 de ani şi psihologi din cadrul Centrului Comunitar Judeţean Cluj.

Data de 21 septembrie – Ziua Mondială Alzheimer are rolul de a ne reaminti, prin instituţiile cu atribuţii în domeniu şi asociaţiile Alzheimer din întreaga lume, de cei care suferă de demenţă de tip Alzheimer sau alte forme de demenţă.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x