Ştiri

Apahida participă la ziua naţională de curăţenie „Let’s do it Romania!”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Sâmbăta, 24 septembrie, se desfăşoară la nivel naţional campania de curăţenie „Let’s do it Romania!”. Primăria Apahida se alătură în acest an campaniei şi a trimis prin intermediul paginii de facebook o invitaţie tuturor celor care doresc să participe la ziua de curăţenie generală.

Cetăţenii din Apahida care vor să participe ca voluntari la acţiune sunt aşteptaţi sâmbătă dimineaţa, la ora 09:00, în zona dintre şcoală şi Căminul Cultural. Primăria pune la dispoziţia participanţilor saci şi mănuşi. De asemenea, invitaţia la curăţenia de toamna a fost lansată şi asociaţiilor de proprietari şi locatari. Firma care se ocupă de colectarea deşeurilor din comună va fi prezentă în zonă şi va aduna cu această ocazie inclusiv deşeurile vegetale. Până în acest moment, conform declaraţiilor viceprimarului Ilinca Crăciunaş, s-a stabilit ca zonă în care voluntarii vor acţiona, strada Libertăţii.

Copiii de la Liceul Tehnologic „Ştefan Pascu” vor lua parte la acţiune, dar cu o zi înainte. Mâine, începând cu ora 12:00, copiii se vor întâlni în curtea şcolii, de unde vor porni să adune deşeurile de pe străzile din interiorul comunei.

„Let’s do it Romania!” este cea mai mare mişcare socială din România, cu peste 1.100.000 de voluntari, implicaţi în 6 ani de activitate. Obiectivul declarat al mişcării este o ţară cu 0 deşeuri. Iniţiatorii proiectului „Let’s Do It!” sunt din Estonia, România fiind cea de-a patra ţară din comunitatea „Let’s Do It, World!” care a avut curajul să organizeze o astfel de acţiune şi este şi astăzi o referinţă pentru alte ţări de pe întreagă planetă.

Pagina de facebook a Primăriei Apahida poate fi consultată pentru detalii şi eventuale modificări ale programului de desfăşurare.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x