Ştiri

Ediţia din acest an a Programului Oficial de Internship al Guvernului României este la final

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Cei 200 de tineri participanţi la cea de-a patra ediţie a Programului Oficial de Internship al Guvernului României vor absolvi stagiul azi, 23 septembrie 2016, în cadrul unei ceremonii la care vor participa viceprim-ministrul Costin Borc, miniştri şi secretari de stat din Guvernul României, precum şi preşedinţi şi directori generali ai instituţiilor-gazdă din acest an. Evenimentul va avea loc la Biblioteca Naţională a României, începând cu ora 13:00.

Pe parcursul celor două luni ale Programului de Internship, tinerii au fost implicaţi atât în activităţi la nivelul instituţiei-gazdă, cât şi în evenimente comune organizate de echipa din cadrul Cancelariei Prim-Ministrului. În fiecare săptămână, internii au avut întrevederi cu demnitari români şi diplomaţi acreditaţi la Bucureşti, au vizitat instituţii-emblemă, precum Curtea Constituţională a României, Camera Deputaţilor, Administraţia Prezidenţială, Banca Naţională a României sau Curtea de Conturi a României. De asemenea, stagiarii au participat la traininguri, competiţii, consultări, simulări ale proceselor administrative şi întâlniri administrative.

Scopul programului a fost de a familiariza tinerii cu administraţia publică din România şi de a dobândi cât mai multe competenţe şi abilităţi specifice, prin implicarea în procesele de îmbunătăţire a actului normativ, dar şi prin intermediul întâlnirilor organizate, unde au avut oportunitatea de a adresa întrebări demnitarilor şi diplomaţilor.

Cei 200 de absolvenţi ai ediţiei din acest an provin din 20 de universităţi româneşti şi din alte 32 de universităţi din Europa, Asia şi America de Nord. Tinerii se alătură reţelei de Alumni formate din absolvenţii celor trei promoţii anterioare ale Programului Oficial de Internship, organizat de Guvernul României.

Programul de Internship a debutat în anul 2013, prima promoţie fiind alcătuită din 25 de tineri, care au parcurs acest program la Palatul Victoria. În 2014, în cadrul Programului de Internship, peste 150 de tineri au făcut stagii de pregătire şi în ministerele şi departamentele conduse de miniştri şi miniştri-delegaţi. În 2015, programul avea să fie extins şi la nivelul instituţiilor publice aflate în subordinea ministerelor, cu participarea a 300 de tineri.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x