În săptămâna 19 – 23 septembrie au demarat lucrări de reparaţii a unor drumuri judeţene

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Pentru săptămâna de lucru 19 – 23 septembrie 2016, conform anunţurilor făcute de Consiliul Judeţean Cluj, s-au efectuat lucrări la drumurile judeţene, pe următoarele sectoare:

– În 19 septembrie, pe drumul judeţean DJ 109C Geaca – Sucutard – Ţaga au demarat lucrări de tratament dublu bituminos. Lungimea totală a sectorului de drum pe care se va aplica tratament dublu bituminos este de 10.8 kilometri, respectiv de la kilometrul 21+000 până la kilometrul 31+800.

– Au fost finalizate lucrările de întreţinere şi reparaţii care au vizat un tronson cu o lungime de 4.4 kilometri al drumului judeţean DJ 107J Valea Ierii – Caps, în data de 20 septembrie. Lucrările de întreţinere la acest sector de drum judeţean au constat în plombări cu mixtură asfaltică, burduşiri, acostamente, şanţuri, decolmatări podeţe, etc.

– În ceea ce priveşte drumul Ic – Ponor, acesta a fost finalizat în proporţie de 100%, respectiv au fost remediate neconformităţile semnalate anterior de comisia de recepţie. Valoarea lucrărilor de remediere şi de aducere a lucrărilor la forma prevăzută în proiect a fost de aproximativ 7 milioane de lei, durata de execuţie fiind de 55 de zile.

– În cadrul proiectului mai amplu de lucrări de întreţinere curentă şi periodică care vizează întreg drumul judeţean DJ 103G limită cu judeţul Alba – Podeni – Moldoveneşti – Cheia – Cheile Turzii – Sănduleşti – Tureni – Ceanu Mic – Aiton – Gheorgheni în lungime totală de 48.646 kilometri, de la kilometrul 13+200 până la kilometrul 61+846, pe tronsonul de drum Podeni – Moldoveneşti au demarat lucrări de reprofilare a drumului. Pe lângă reprofilarea drumului cu cilindrare cu adaos de piatră spartă, lucrările de întreţinere mai prevăd cosiri de vegetaţie, tăieri de lăstăriş, tăieri acostamente, realizarea de şanţuri, etc. şi vizează un tronson de drum în lungime totală de 12.4 kilometri, de la kilometrul 13+200 până la kilometrul 25+600.

– Consiliul Judeţean Cluj a anunţat în 23 septembrie încheierea unei noi etape a procesului de reabilitare şi modernizare integrală a drumului judeţean DJ 108C Mărgău – Scrind Frăsinet – Răchiţele, respectiv finalizarea lucrărilor de asfaltare a două tronsoane de drum, de la kilometrul 47+000 până la kilometrul 52+100 şi de la kilometrul 57+255 până la kilometrul 59+000. Lucrările de investiţii au constat în aşternere de covor asfaltic în două straturi – binder şi strat de uzură, inserţie de material geocompozit antifisură între cele două straturi de asfalt şi acostamente.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x