Evenimente

Mai este o săptămână până la „Cluj Blues Fest”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Festivalul dedicat muzicii blues – „Cluj Blues Fest”, ajuns la ediţia a treia, începe peste o săptămână. Timp de două zile, în 6 şi 7 octombrie, pe scena Casei de Clutură a Studenţilor vor concerta nume ale bluesului naţional şi internaţional.

Invitaţii din acest an vor aduce la Cluj blues autentic, dar şi influenţe exotice, ritmuri de funk, soul, jazz, gospel, rock.

Programul Cluj Blues Fest 2016:

Joi, 6 octombrie, ora 19:00
Călin Cyfer Trio (România)
Sir Waldo Weathers, The Soul of James Brown (USA)

Vineri, 7 octombrie, ora 19:00
Florin Giuglea Group (România)
Harriet Lewis (USA) feat. Gregor Hilden Band (Germania)

Călin Cyfer este de mai bine de 10 ani un nume apreciat al bluesului din România datorită tehnicii şi energiei sale. Muzica lui acoperă o gamă largă de influenţe muzicale, îmbinând armonios elemente de blues cu ritmuri de funk sau chiar muzică alternativă. Creativ şi exuberant, Cyfer se remarcă prin originalitatea compoziţiilor sale, prin diversitatea lor stilistică şi prin calitatea reprezentaţiilor sale live. Este o voce distinctă în peisajul muzical autohton, iar esenţa produsului său muzical provine din underground.

Sir Waldo Weather este muzicianul pe care toţi artiştii mari şi-l doreau cu ei în turnee. Timp de 10 ani a făcut parte din bandul lui Charlie Pride, 15 ani a fost alături de James Brown, ulterior având turnee cu Michael Jackson, B.B. King, Little Richard, Jerry Lee Lewis, Dr. John, Harriet Lewis, Delbert McClinton şi Phil Collins. Astăzi, Sir Waldo Weathers este numit şi Da Pope of Funk.
Sir Waldo Weathers a început să cânte la saxofon încă de la 12 ani în baruri alături de band-uri de blues. A crescut şi s-a format ca muzician pe scenă, luându-şi lecţiile din reacţia publicului. Solist vocal şi maestru al saxofonului, aduce pe scenă un adevărat uragan de blues, soul, gospel, jazz şi funk.

Florin Giuglea, omul pentru care chitara electrică este ridicată la rang de artă, poveste şi meşteşug. Florin cunoscut drept lutierul electric, este apreciat pentru că reuşeşte să insufle caracter chitarelor pe care le construieşte. Totodată, Florin este unul dintre cei mai talentati chitaristi de blues din Romania, fost component al trupei Mike Godoroja & Blue Spirit şi Publika, a cântat timp de 2 ani alături de soprana Felicia Filip. În prezent, activează în cadrul grupului blues-electric Florin Giuglea Group, iar albumul său Invitation to the Blues, inspirat, produs şi masterizat în SUA în 2015, va fi lansat la Cluj Blues Fest şi aduce magia bluesului autentic în România.

O voce puternică a bluesului internaţional, originară din Philadelphia, Harriet Lewis a avut de-a lungul carierei sale colaborări muzicale cu Eric Clapton, George Benson, Michael Jackson şi mulţi alţii.
Timbrul ei vocal şi prezenţa scenică i-au adus de-a lungul timpului aprecieri ca No. 1 female Jazz Singer în Philadelphia, diamant vocal, legendă a bluesului, she enters the stage as a Princess, and leaves as a Queen.
Harriet are un timbru puternic de blues autentic cu o uşoară notă de jazz şi gospel.

Muzica lui Gregor Hilden poate fi caracterizată ca un mix de soul, blues şi swing, interpretând cu aceeaşi pasiune notele tradiţionale şi cele moderne ale bluesului şi jazzului. Apreciat pentru sunetele autentice şi nemasterizate ale chitării sale, Gregor crează în showurile lui o reală poveste a sunetului, începând de la notele pure şi curate, la cele dinamice şi aspre.

Preţul biletelor este între 40 şi 60 lei, disponibile pe biletmaster.ro, la Agenţia Wens (str. Eroilor, nr.10) şi la Casa de bilete a Teatrului Naţional.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x