De interesŞtiri

În săptămâna 26 – 30 septembrie, lucrări de întreţinere şi reparaţii continuă pe mai multe drumuri judeţene

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lucrările de înteţinere şi reparaţii derulate pe tot parcursul verii, pe mai multe drumuri judeţene, continuă şi în această perioadă. Astfel, conform informaţiilor Consiliului Judeţean Cluj, în săptămâna de lucru 26 – 30 septembrie, lucrările s-au desfăşurat în următoarle zone:

– Pe drumul judeţean DJ 108C Gârbău – Aghireş – Leghia – DN1 se execută lucrări de întreţinere şi reparaţii care vizează un tronson cu o lungime totală de 22.4 kilometri, de la kilometrul 5+600 până la kilometrul 28+000. Astfel, în etapa actuală, se execută burduşiri şi reparaţii în zonele cu cedări de fundaţie a sistemului rutier.
Totodată, profitând de condiţiile meteorologice favorabile, pe raza localităţii Gârbău s-au executat lucrări de asfaltare prin aşternere de covor asfaltic într-un singur strat, iar pe alte sectoare de drum s-au executat cosiri de vegetaţie, şanţuri, acostamente, plombări cu mixtură asfaltică şi plombări cu stropiri succesive cu emulsie.

– Pe drumul judeţean DJ 107P Gilău (DN1) – Someşu Rece – Mărişel – Fântânele (DN1R) se desfăşoară în ritm susţinut şi avansează cu rapiditate lucrările de întreţinere şi reparaţii care vizează un tronson cu o lungime totală de 44 de kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 44+000.
Până în acest moment au fost deja finalizate pe întreaga lungime a sectorului de drum vizat lucrările de plombare cu emulsie şi cu mixtură asfaltică, iar pe o mare parte a acestuia au fost executate şanţuri şi acostamente care au permis lărgirea căii de rulare. În ceea ce priveşte restul de lucrări rămase a fi efectuate, în zilele următoare se vor executa lucrări constând în burduşiri, refacerea terasamentelor deteriorate local şi reparaţii în zonele cu cedări de fundaţie a sistemului rutier.

– A fost finalizată asfaltarea unui nou sector al drumului judeţean DJ 107N Someşu Rece – Gura Râşca, lungimea tronsonului modernizat şi reabilitat totalizând, în acest moment, peste 3 kilometri.
Astfel, pe drumul judeţean DJ 107N au fost executate lucrări ample şi complexe care au vizat refacerea platformei de drum şi a stratului rutier, de la fundaţie până la aşternerea celor două covoare de asfalt, respectiv binder şi strat de uzură.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x