Ştiri

Prim-ministrul Dacian Cioloș s-a întâlnit cu Michel Barnier, negociatorul șef al Comisiei Europene pentru Brexit

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit miercuri, 5 octombrie, cu Michel Barnier, negociatorul şef al Comisiei Europene pentru pregătirea şi derularea negocierilor cu Marea Britanie în raport cu prevederile articolului 50 din Tratatul Uniunii Europene.

Michel Barnier se află într-un turneu de lucru ce va include 27 state membre ale Uniunii Europene, pentru a prezenta metodologia de lucru şi a evalua poziţiile acestora, în vederea pregătirii procesului de negociere cu Marea Britanie. România este a patra ţară vizitată de Barnier, după Franţa, Germania şi Olanda.

Accentul discuţiilor a fost pus pe paşii instituţionali pe care atât România cât şi Uniunea Europeană, trebuie să-i parcurgă pentru pregătirea şi derularea negocierilor. În acest context, a fost subliniat şi rolul important al României, care va prelua Preşedinţia Consiliului UE în prima jumătate a anului 2019, perioadă în care se vor finaliza şi negocierile pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Prim-ministrul Dacian Cioloş a subliniat faptul că: „Este important ca negocierile ce vor avea loc între Uniunea Europeană şi Regatul Unit al Marii Britanii să fie organizate într-un format inclusiv ce asigură o viziune comună a statelor membre în format UE27 şi a instituţiilor europene cu privire la elementele negociate. Opţiunea României în ceea ce priveşte discuţiile privind viitorul Uniunii Europene este clară: ţara noastră doreşte să fie parte a nucleul de integrare europeană având mijloacele şi voinţa politică necesare pentru a aduce valoare adăugată în această dezbatere.”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x