De interesŞtiri

Lucrările de întreţinere şi reparaţie a drumurilor judeţene continuă şi în octombrie

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

În prima săptămână a lunii octombrie, lucrările începute în cursul verii pe drumurile judeţene au continuat. Astfel, în intervalul 3 – 7 octombrie, conform informaţiilor Consiliului Judeţean Cluj, lucrările s-au desfăşurat în următoarele locaţii:

– Pe drumul judeţean DJ 107R Băişoara – staţiunea Muntele Băişorii s-au finalizat până în momentul de faţă lucrări de tratament bituminos dublu pe o lungime totală de 6 kilometri.
În prezent, din cauza temperaturilor scăzute înregistrate în această perioadă a anului în zona de munte, temperaturi insuficient de ridicate în vederea executării de lucrări de tratament bituminos dublu, precum şi din dorinţa realizării unor lucrări de întreţinere de calitate, s-a hotărât ca pe restul sectorului de drum să se execute lucrări de aşternere de covor asfaltic, lucrări care au demarat deja şi care vizează un sector în lungime de 4 kilometri.

– O nouă rută de acces spre zona turistică Răchiţele – Prislop – Ic Ponor; după recenta finalizare a lucrărilor de asfaltare pe drumul judeţean DJ 103H Scrind – Săcuieu – Bologa care au vizat un sector în lungime de 4.7 kilometri, mai exact de la kilometrul 13+450 până la kilometrul 18+150, au fost demarate lucrările pregătitoare în vederea asfaltării ultimului sector de drum rămas neasfaltat, în lungime de 1.2 kilometri, de la kilometrul 18+150 până la kilometrul 19+250.
Asfaltarea integrală a drumului judeţean DJ 103H Scrind – Săcuieu – Bologa va asigura o legătură rapidă şi facilă între drumul naţional DN1 (prin localitatea Bologa) şi drumul judeţean 108C care traversează zona turistică Răchiţele – Prislop – Ic Ponor, scurtându-se în mod considerabil un traseu care necesita folosirea drumului naţional DN1, din localitatea Bologa până la Huedin, apoi a drumului naţional DN1 R, de la Huedin până în localitatea Călata, şi a drumului judeţan DJ 108C, pe direcţia Călata – Mărgău – Scrind.

– A demarat asfaltarea unui nou tronson al drumului judeţean DJ 109E Vad. După ce, recent, pe raza comunei Vad au fost finalizate lucrările de asfaltare pe două tronsoane ale drumul judeţean DJ 109E, însumând peste 2.5 kilometri, mai exact de la kilometrul 8+900 până la kilometrul 10+400, respectiv de la kilometrul 11+900 până la kilometrul 12+900, au demarat lucrările de asfaltarea a unui nou tronson de drum. Astfel, este vizat un sector în lungime de 1.5 kilometri, de la kilometrul 11+900 până la kilometrul 10+400.
La finalul acestor lucrări covorul de asfalt va uni cele două tronsoane de drum asfaltate anterior, rezultând în acest fel un sector de drum asfaltat în lungime totală de 4 kilometri, mai exact de la kilometrul 8+900 până la kilometrul 12+900.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x