Ştiri

Vizitatorii Clujului vor avea parte de o aplicaţie turistică interactivă

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

În cursul săptămânii, competiţia pentru implementarea unei aplicaţii informatice de ordin turistic s-a încheiat şi firma câştigătoare fost anunţată.

Consiliul Judeţean Cluj a anunţat societatea Tourist Informator SRL din Miercurea Ciuc câştigătoare, cu o ofertă financiară în valoare de 13.500 lei plus TVA, reprezentând costul cel mai mic dintre toate ofertele depuse pentru achiziţionarea acestui pachet de servicii.

Firma câştigătoare a licitaţiei s-a obligat, prin contractul de servicii încheiat cu forul administrativ judeţean, să realizeze o aplicaţie turistică compatibilă cu cele mai noi gadgeturi din piaţă, în vederea informării, în regim de interactivitate, rapiditate şi utilitate, a ofertei turistice a judeţului Cluj. Această nouă aplicaţie, folosită în mod gratuit de către toţi utilizatorii, va integra diverse informaţii descriptive cu obiective turistice clujene, fapt care va determina o dezvoltare a ofertei şi a calităţii serviciilor oferite turiştilor de către Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Cluj din cadrul Consiliului Judeţean Cluj.

Astfel, reprezentanţii SC Tourist Informator SRL vor trebui să integreze în aplicaţia nou creată diverse materiale multimedia, precum imagini, text şi hărţi cu obiective turistice din judeţul Cluj, precum şi informaţii generale utile turiştilor: unităţi de cazare, restaurante, posibilităţi de agrement, transport, farmacii non-stop, spitale de urgenţă, evenimente culturale în desfăşurare etc.

Aplicaţia va fi funcţională în sistemele de operare IOS, Android şi Windows, compatibilă cu telefoane de tip smartphone şi device-uri tip tabletă, conţinutul acesteia urmând a fi disponibil în nu mai puţin de 5 limbi: română, engleză, franceză, maghiară şi germană.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x