De interes

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” organizează cursuri gratuite de limbi străine

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, organizează ateliere, cursuri şi cluburi de limbi străine gratuit, pentru comunitatea clujeană.

Astfel, programul de învăţare a limbii engleze, „Curs de limba engleză pentru seniori”, se desfăşoară în grupuri restrânse, la Secţia de Artă a bibliotecii, de la sediul central situat pe Calea Dorobanţilor nr. 104, etajul V, în fiecare zi de joi, de la ora 10:30. Scopul programului îl reprezintă învăţarea limbii engleze de către participanţi, la nivel conversaţional. În cadrul întâlnirilor se discută elemente de gramatică, se lecturează texte, se fac traduceri şi conversaţie.

„Invit pe această cale clujenii să profite într-un număr cât mai mare de cursurile gratuite de limbi străine oferite de Biblioteca Judeţeană într-un mod interesant, interactiv şi, în acelaşi timp educativ. Consider această iniţiativă ca fiind cu atât mai lăudabilă cu cât tematica cursurilor este permanent îmbogăţită cu noi subiecte, în urma feedback-ului obţinut de la participanţi” a afirmat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

La American Corner, sediul central al bibliotecii, etajul V, se organizează mai multe cluburi şi ateliere pentru învăţarea sau aprofundarea limbii engleze, precum:
„Storytelling Hour” – atelier în cadrul căruia copiilor preşcolari le sunt citite cărţi din colecţia American Corner, fiind ajutaţi apoi să traducă textul citit şi să desfăşoare activităţi creative legate de subiectul abordat în carte. Atelierul se desfăşoară în fiecare zi de miercuri de la ora 17:00.
„Shorts Club” – club de vizionare şi dezbatere (în limba engleză) de scurtmetraje pentru tineri.
„Reading Club” – club de lectură în limba engleză pentru începători, destinat copiilor şi tinerilor. Participanţii sunt ajutaţi să citească şi să traducă texte simple din cărţi aflate în colecţia American Corner.
„English Conversation Club” – club săptămânal de conversaţie în limba engleză pentru adulţi începători. Participanţii sunt ajutaţi să înveţe limba engleză la nivel conversaţional prin familiarizarea cu elementele de bază: alfabet, numere, mod de adresare, vocabular şi pronunţarea corectă a cuvintelor.
„Board Games Club” – club de jocuri de societate pentru copii şi tineri, coordonat voluntar de un cetăţean american. Participanţii au posibilitatea de a-şi îmbunătăţi cunoştinţele de limba engleză la nivel conversaţional.

La Filiala „Traian Brad” a Bibliotecii, situată pe strada Izlazului nr. 18, au loc activităţi de învăţare a limbilor străine – spaniolă şi engleză. Activităţile de învăţare se desfăşoară în fiecare zi de marţi, între orele 14:30 – 15:30 – limba spaniolă, iar joi, între orele 15:00 – 16:00 – limba engleză.

Pentru cei mai mici cititori, sesiunile sunt organizate sub forma unui Club de lectură şi conversaţie în limba engleză, desfăşurat pe tot parcursul anului.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x