Ştiri

Programul de vaccinare a copiilor intră în normal începând cu săptămâna în curs

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vaccinul hexavalent a fost recepţionat, iar în cursul acestei luni va începe imunizarea copiilor împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive (pertusis), hepatitei virală B, poliomielitei şi Haemophilus influenzae tip b. Ministerul Sănătăţii informează că din a doua parte a lunii octombrie intră în normal programul de vaccinare a copiilor, conform schemei naţionale de imunizare.

Primul lot de vaccin, 115.000 de doze, este în depozitul Unifarm şi va fi distribuit către Direcţiile de Sănătate Publică. După ce ajunge în depozitele locale, DSP-urile îi vor anunţa pe medicii de familie că pot ridica vaccinul pentru derularea programului de imunizare în condiţii optime.

Al doilea lot de vaccin hexavalent, adică restul de 140.000 de doze, va ajunge în România până pe data de 31 octombrie 2016.

Vaccinul ROR, împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei, este în stocuri suficiente, precizează Ministerul Sănătăţii, astfel încât să poată fi asigurată imunizare tuturor copiilor care au nevoie de acest ser.

De asemenea, sunt stocuri suficiente şi pentru vaccinurile împotriva Hepatitei B şi DTP (difterie, tetanos, pertusis).

Vaccinul antigripal a fost, la rândul său, recepţionat, iar până la finalul lunii octombrie va începe campania de vaccinare. Vor fi 500.000 de doze disponibile pentru populaţia vulnerabilă la boală (copii, bolnavi cronici, vârstnici şi personal sanitar), cu posibilitatea de suplimentare a dozelor, în funcţie de cerere.

Vaccinul BCG, serul împotriva tuberculozei destinat nou-născuţilor, va ajunge în maternităţi în maximum trei săptămâni, iar pentru vaccinul pneumococic au fost alocate fondurile necesare şi va fi demarată procedura de achiziţie.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x