Ştiri

Ministerul Sănătății a majorat numărul de posturi pentru absolvenții de medicină generală, medicină dentară și farmacie

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ministerul Sănătăţii organizează peste o lună, în 20 noiembrie, sesiunea 2016 a examenului de rezidenţiat. Anul acesta a fost majorat numărul de posturi, pentru absolvenţii de medicină generală, medicină dentară şi farmacie. O altă noutate pentru această sesiune este introducerea unor specialităţi noi – cardiologie pediatrică, gastro-enterologie pediatrică, nefrologie pediatrică, oncologie şi hematologie pediatrică, pneumologie pediatrică şi microbiologie clinică.

Concursul se desfăşoară în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Înscrierile pentru concurs se fac prin direcţiile de sănătate publică, respectiv prin ministerele cu reţea sanitară proprie, în perioada 14 – 28 octombrie 2016, inclusiv. Programul de depunere a dosarelor va fi următorul: de luni până joi între orele 09:00 – 15:00, vineri între 09:00 – 14:00.
Direcţiile de sănătate publică, respectiv ministerele cu reţea sanitară proprie îşi vor adapta numărul punctelor de depunere a dosarelor în funcţie de afluxul de candidaţi.
Documentele pe care trebuie să le conţină dosarul de înscriere a candidatului se găsesc la adresa rezidentiat.ms.ro.
Listele cu candidaţii admişi în concurs, pe centre universitare şi domenii, se afişează pe site-ul rezidentiat.ms.ro la data de 7 noiembrie 2016.

Concursul se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, pe o durată de 4 ore. Întrebările sunt diferite, în funcţie de domeniu.
Alegerea unui loc sau post este condiționată de obţinerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Ocuparea posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare naţională pentru fiecare domeniu.

Alegerea posturilor în specialitate se face la o dată stabilită ulterior, prin teleconferinţă, pe baza punctajului şi a clasificărilor, la o dată stabilită de comun acord între Ministerul Sănătăţii şi universităţile de medicină şi farmacie, în intervalul orar 09:00 – 21:00.
Candidaţii se vor putea prezenta pentru alegerea postului în unul din centrele universitare: Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş sau Timişoara. Dacă repartiţia nu se finalizează în prima zi, va continua în ziua următoare, în acelaşi interval orar, iar locurile şi posturile rămase disponibile se vor afişa pe pagina de internet la sfârşitul primei zile de repartiţie.

Candidaţii sau împuterniciţii acestora care nu sunt prezenţi la data, ora şi locul fixate pentru alegerea postului ori a locului în specialitate şi a centrului de pregătire pierd drepturile conferite de concurs.

Clasificarea pe domenii rezultă prin unificarea electronică a rezultatelor din toate centrele universitare în care s-a desfăşurat concursul, stabilite în urma aplicării grilei corecte rămase definitivă. Clasificarea este naţională și se face pentru fiecare domeniu pentru a fost organizat concursul.

Locurile şi posturile rămase neocupate în urma finalizării alegerilor vor putea fi ocupate numai printr-un alt concurs de rezidenţiat.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x