Lifestyle

Film – Jack Reacher. Să nu te întorci niciodată – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Personajul Jack Reacher a apărut pentru prima dată pe marile ecrane în urmă cu patru ani, în filmul „Jack Reacher. Un glonţ la ţintă”. Tom Cruise este cel care din 2012 îl întruchipează pe militarul american aflat în bucluc; din distribuţie mai fac parte Cobie Smulders, Danika Yarosh, Aldis Hodge, Patrick Heusinger. Filmul a fost regizat de Edward Zwick.


sursa video: youtube

Jack Reacher. Never go back este un film de acţiune, aventuri şi crimă. Povestea filmului este una simplă, în care este foarte clară şi evidentă lupta dintre bine şi rău, dintre personajele care reprezintă valorile morale larg acceptate şi cele care încalcă regulile pentru propria bunăstare şi putere.

Chiar dacă în esenţă este un personaj exemplar pentru lumea de dincolo de zidurile unei unităţi militare, Jack Reacher mai încalcă uneori regulile stricte, şi are în acest film şi o aură de rebel, dată de apartenenţa lui la lumea armatei, o lume în care actele de nesupunere constituie grave abateri. Lumea din care provine personajul principal este una în care ordinele primite de la superiori trebuie respectate şi îndeplinite fără întrebări sau îndoieli cu privire la utilitatea sau moralitatea acestora.

Filmul începe foarte bine şi, ca de fiecare dată, prezenţa lui Tom Cruise aduce a promisiune de acţiune şi calitate. Cu toate acestea, acţiunea promisă nu pare să fie la înălţime de data aceasta. Filmul are un ritm lent, nu reuşeşte să capteze atenţia, poate chiar să plictisească pe alocuri. Dialogurile nu sunt cele mai reuşite şi nu reuşesc să distreze. Imaginea filmului este în general bună dar şi în această privinţă, în special în scenele de luptă, sunt momente în care imaginea şi modalitatea de filmare dau impresia că se putea mai bine.

Din păcate pentru cei doi actori din rolurile principale, ambii foarte talentaţi şi cunoscuţi, filmul pare să nu le ofere momente în care să strălucească. Nici povestea romantică dintre ei nu aduce vreun avantaj filmului, având în vedere că există, dar nu este nici dezvoltată suficient, nici creată o anumită stare de tensiune firească, nici nu se renunţă la ea total.

Filmul nu este cel mai rău de anul acesta, dar nici nu prea merită văzut. Cu siguranţă nu se merită drumul la cinema, dar în momentul în care va apărea pe micile ecrane, pentru cei care îl apreciază pe Tom Cruise şi pe Cobie Smulders, filmul merită văzut.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x