Dialog în mediul virtual pe tema investiţiilor pentru anul viitor în comuna Apahida

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

La începutul săptămânii, marţi 18 octombrie, primarul comunei Apahida, Grigore Fati, a postat un mesaj pe reţeaua de socializare Facebook, ca răspuns la propunerile de investiţii pentru 2017 ale consilierilor locali din PNL (Baciu Cristian, Fabian Alexandru, Nacu Viorel, Oros Tudor, Păcurar Călin, Păcurar Radu, Răchişan Vălean).
Dialogul virtual cu propunerile şi răspunsurile le redăm integral în cele ce urmează:

Consilieri PNL:
Propuneri Pentru lista de investiţii 2017
În campania electorală din 2016 a fost elaborat împreuna cu cetăţenii comunei un program de investiţii structurat pe domenii de activitate şi pe localităţi. Consilierii PNL susţin în continuare aceste proiecte, investiţiile demarate şi proiectele votate ulterior în consiliul local.
Perioada de timp care a trecut de la investirea noului consiliul local a adus în atenţia noastră noi proiecte unele fiind foarte urgente altele fiind de o mai mare anvergura şi care se întind pe parcursul mai multor ani.
Problemele apărute după o vară capricioasă şi cele identificate după începerea noului an şcolar reprezintă o urgenţă majoră şi necesită o atenţie deosebită..În acest context consilierii PNL propun spre discutare şi aprobare următoarele proiecte noi;

Primar:
Consilierii PNL Apahida, au venit, de fapt au propus o serie de investiţii pentru anul 2017, lista care o ataşez în imagine. Să luăm pe rând toate punctele:

Consilieri PNL:
– Decolmatare şi amenajare a canalului colector care traversează strada Avram Iancu.
Primar:
1. Referitor la problema de pe străzile Mihai Viteazul, Avram Iancu şi Crişan, am dat şi declaraţii (în presă), să sperăm că toţi propietarii de terenuri îşi vor da acordul, iar rigolele vor fi făcute la dimensiunile corespunzătoare.

Consilieri PNL:
– Refacerea integrală a sistemului de canalizare care deserveşte blocurile de pe strada Pietroasa
Primar:
2. Pentru strada Pietroasa se cunoaşte problema şi a fost sesizată în nenumărate rânduri Companiei de Apă Someş (sistemul respectiv este în exploatarea şi responsabilitatea lor), Compania de Apă Someş va achiziţiona două noi staţii de pompare probabil până la sfârşitul anului. Miercuri 19.10.2016 vom avea o întâlnire cu conducerea companiei pentru rezolvarea problemei în cel mai scurt timp posibil.

Consilieri PNL:
– Finalizarea şi racordarea canalizărilor de pe str Triunghi cfr, str 6 Martie şi str Stadionului, realizarea reţelei de colectare a apei pluviale şi amenajarea zonei.
Primar:
3. Racordarea şi finalizarea canalizării pe străzile Triunghi CFR, 6 martie şi Stadionului sunt proiecte în derulare care se vor finaliza sperăm, până la sfârşitul anului, cu toate problemele existente în zona Stadionului şi care au impus de mai multe ori schimbări tehnice sau alte soluţii tehnice.

Consilieri PNL:
– Canalizarea şi asfaltarea de urgenţă a drumurilor din Câmpeneşti
Primar:
4. Referitor la Câmpeneşti, le reamintesc că au votat proiectul întocmit de Asociaţia Bazinală Someş-Tisa, este vorba de cele două bazine care vor asigura presiunea la apă în toată zona, bazine de 450.000 litri şi 350.000 litri. Acest proiect se referă atât la asigurarea presiuni de apă în toată zona cât şi introducerea canalizării în Câmpeneşti. Proiectul este întocmit pe fonduri europene, valoarea este de peste 4 milioane de euro, iar lucrările vor începe vara următoare respective în 2017. După ce vom avea canalizarea şi presiunea la apă putem vorbi despre asfaltarea drumurilor în toată zona .

Consilieri PNL:
– Aprobarea şi alocarea unui buget suficient pentru instituţiile de învăţământ din comună care să acopere necesarul financiar fără intervenţia părinţilor.
Primar:
5. Şcoala din Apahida a beneficiat întotdeauna de fondurile solicitate

Consilieri PNL:
– Identificarea unui teren şi demararea actelor necesare pentru construirea unui nou corp de clădire cu săli de clasă destinat elevilor
Primar:
6. Pentru construcţia unui nou corp de clădire pentru elevi, până în acest moment nu am primit nici o solicitare în acest sens .

Consilieri PNL:
– Extinderea şi amenajarea sălii de sport din localitate
Primar:
7. Extinderea şi amenajarea sălii de sport este dificilă şi nu rezolva problema Dorim să construim o nouă sală de sport, această sală ar urma să fie construită în Sânnicoara după ce vom realiza schimbul de terenuri schimb refuzat în consiliu tocmai de către consilierii PNL .

Consilieri PNL:
– Rezilierea unor contracte de închiriere sau relocarea chiriaşilor din spaţiile care pot fi folosite ca săli de grădiniţă.
Primar:
8. Rezilierea contractelor de închiriere se poate face, dar unde relocăm familiile respective? Referitor la grădiniţă vă reamintesc că avem proiect pe fonduri europene pentru construirea unei noi grădiniţe, complet utilată şi până la sfârşitul lunii viitoare va fi semnată şi finanţarea pe fonduri europene. Finalizarea acestei grădiniţe presupune anumiţi paşi pe care nici primarul şi nici altcineva nu poate să-i devanseze .

Consilieri PNL:
– Realizarea lucrărilor de canalizare şi asfaltarea drumurilor care deservesc zona de vile din Dezmir.
Primar:
9. Referitor la Dezmir, există proiect pentru extindere până la zona adiacentă zonei de vile din Dezmir, dar zona respectivă ţine de un proiect privat, la fel este şi cu asfaltarea în această zonă.

Consilieri PNL:
– Amenajarea pârâului Mărăloiu şi realizarea unei căi de acces pe malul acestuia între străzile Pietroasa şi Eroii Pascu
Primar:
10. Pentru calea de acces s-a luat legătura cu propietarii de teren dinspre strada Pietroasa, care sunt cetăţeni americani şi au promis că ne vor ceda terenul pentru amenajare. Când vom avea acceptul lor vom începe discuţile şi cu ceilalţi propietari şi sperăm să găsim înţelegere pentru realizarea lucrării.

Consilieri PNL:
– Asfaltarea drumului de la molitură (proiect finanţat din banii Consiliului Local Cluj)
Primar:
11. Asfaltarea străzii Tudor Vladimirescu (Molitură) este contractată şi va fi realizată anul viitor. Între timp a fost finalizată canalizarea.

Consilieri PNL:
În încheiere solicităm primarului să intre în actiune şi să ţină cont în elaborarea planului de investiţii de priorităţile şi necesităţile locuitorilor comunei.

Primar:
Referitor la „Consilierii PNL solicită primarului ieşirea din starea de letargie instaurată după campania electorala şi trecerea la acţiune reala”, am expus mai sus tot ceea ce propuneţi dvs. pentru 2017. O parte se vor finaliza până la sfârşitul lui 2016.

propuneri-investitii-apahida
Sursa foto: facebook

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x