Lifestyle

Film – Fata din tren – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Filmul „The girl on the train” este inspirat din romanul de succes al autoarei britanice Paula Hawkins. Cartea care stă la baza filmului a fost publicată în ianuarie 2015. De la început, romanul s-a dovedit a fi un succes, dovadă stând şi faptul ca la un an de la apariţie a fost ecranizat.

Din distribuţia filmului care rulează în prezent pe marile ecrane fac parte: Emily Blunt, Haley Bennett, Rebecca Ferguson, Justin Theroux; regia filmului este semnată de Tate Taylor.


sursa video: youtube

The girl on the train (Fata din tren) este un thriller plin de mister. Imaginile sunt simple, realiste, filmate din unghiuri surprinzătoare uneori, dar întotdeauna cu o finalitate care surprinde plăcut, care prinde publicul în vrajă. Înlănţuirea imaginilor şi cronologia evenimentelor pot duce publicul care se lasă prins în poveste dincolo de momentul prezent, dincolo de percepţia timpului care se scurge în afara cinematografului. Unele scene relevante sunt filmate din diferite unghiuri, sunt bine puse în scenă şi apoi transmise unui public care devine treptat captivat de film.

Povestirea din jurul personajelor este ţesută cu mare măiestrie. Ritmul filmului este unul lent, mai ales la început, dar tocmai acest ritm stă la baza captării atenţiei privitorilor. Acţiunea este bine construită şi momentele de mare intensitate sunt filmate din unghiuri şi poziţii interesante, care duc la crearea unor scene finale de mare impact. La construcţia scenelor contribuie în mare măsură şi sunetul. Coloana sonoră este foarte potrivită, nu depăşeşte nici un moment intensitatea necesară dar în acelaşi timp se aude suficient şi în ritmul potrivit acţiunii în curs.

Actorii aleşi au reuşit să portretizeze foarte bine personajele. Emily Blunt este excepţională în rolul pe care-l interpretează, reuşeşte să transmită publicului durerea pe care o poartă şi drama prin care trece. Acţiunile mai puţin cugetate şi impulsive ale personajelor nu sunt întotdeauna de înţeles, dar reuşesc să facă publicul martor la durerea lor, la problemele şi nebunia izvorâtă din dramele personale.

La întrebarea dacă filmul merită văzut, răspunsul categoric este DA. The girl on the train este un film care nu trebuie ratat şi care merită cu prisosinţă o vizită la cinema.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x