Ştiri

Fără viză în Canada din 2017, după semnarea acordului UE-Canada

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Cu o întârziere de câteva zile, acordul Comprehensive Economic and Trade Agreement (Ceta) a fost semnat duminică, 30 octombrie 2016. Summit-ul UE-Canada, desfăşurat la Bruxelles, a marcat semnarea Acordului economic şi comercial cuprinzător între Uniunea Europeană şi statele sale membre, pe de o parte, şi Canada, pe de alta parte (Ceta) şi a celui de Parteneriat Strategic între UE şi Canada.

Pentru România, semnarea Ceta are o semnificaţie deosebită, având în vedere înţelegerea de eliminare pentru toţi cetăţenii români, de la 1 decembrie 2017, a regimului de vize aplicat de Canada. Va fi, astfel, garantat inclusiv accesul egal şi integral al tuturor operatorilor economici şi comerciali români la oportunităţile pe care noul acord le aduce.

În urma implementării prevederilor noului acord, oficialii speră să se genereze o creştere a valorilor schimburilor comerciale în valoare de 12 miliarde de dolari (aproape 11 miliarde de euro) pe an, având în vedere că 98% dintre taxele existente în prezent vor fi eliminate.

Ceta a fost semnat în urma a şapte ani de negocieri.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x